Állami ügynökségekkel mehet tovább az államosítás és a pénzszórás felügyelete

Állítólag a korrupció és pénzpazarlás mértéktelensége már a fideszes szavazók szemét is szúrja, ezért a HVG szerint egy év végi rendeletdömping leple alatt több ügynökséget is felállított Orbán Viktor.

Ezekről azt írják, a pazarlás megakadályozását szolgálnák, és így külön ügynökséget kapnak a

  • a 700 millió forintnál drágább állami építési beruházások,
  • jövő januártól az önkormányzatok építkezései,
  • az állam informatikai közbeszerzései.

A lap úgy tudja, a kormány önálló céget alapított a sportrendezvények megszervezésére is, valamint szerintük

„Orbán Viktor arra szólította fel oligarcháit, hogy ajánlják fel több milliárdos médiavagyonukat egy tőlük független alapítványnak”.

Korábban írtunk róla, hogy a kormánysajtó-konglomerátum, hivatalos nevén a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány létrehozása miatt az Alkotmánybírósághoz fordul a Magyar Újságírók Országos Szövetsége. A szövetség szerint azért minősítették nemzetstratégiai jelentőségűvé az összevonást, mert tudják, hogy a törvények betartása esetén nem mehetne át a Gazdasági Versenyhivatalon és a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságon egy ennyire durván monopolhelyzetbe kerülő szervezet létrehozása.

A hatalmas csomagban benne van a Mediaworks (a Nemzeti Sport, a megyei lapok és egy sor termék kiadója), a Modern Media Group (a Lokál és a 888 kiadója), a Magyar Idők, az Origo, illetve a kormánypárti rádiók és tévék nagyobbik része. Érdekesség, hogy mindezeket teljesen ingyen, minden jogról lemondva ajánlották fel az alapítványnak, pedig becslések szerint korábban 30 milliárd forintot költöttek rájuk.

Fotó: (Béli Balázs/alfahir.hu)

sss
2019. április 24. | 07:15
Bencsik
sss
2019. április 24. | 07:15
Bencsik
Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Harmati András
sss
2019. április 23. | 16:39
Nem túl elégedettek a helyiek a fideszes városvezetővel.
sss
2019. április 23. | 15:45
Jöhetnek a kórházbezárások?

Szomorúbban nem is indulhatna a hét: a velünk élő 1995, a Nemzet Szakértő Közgazdásza, Bokros Lajos, pontosabban pártja, a Modern Magyarországért Mozgalom feladta a harcot, nem küzd tovább a modern Magyarországért. Mint írják:

„A Modern Magyarország Mozgalom hét éven át tartó önzetlen küzdelme, amelynek középpontjában az egyén, a vállalkozás és a piac szabadsága, a magyar nemzet és Európa érdekeinek egysége, a sokszínűség ünneplése, a népek közötti feltétlen szolidaritás, a szegények és az elesettek támogatásának, felemelésének parancsa állt, nem vezettek sikerre”.

Ezt olvasva nyilván olvasóink ezrei rohannak bánatukban a kisboltba vagy a kissarkiba egy kevertért, hiszen ők is tudják, érzik, nem vagyunk rá méltók, hogy egy ilyen párt képviselje a "szabadságelvű konzervativizmust, a kapitalista piacgazdaságot és a képviseleti demokráciát".