Boross Péter már fedetlen keblű nőket vizionál a Szent Korona mellé

Volner János után újabb politikus akadt, aki szerint évezredes jelképünk nincs biztonságban jelenlegi helyén. Boross Péter volt miniszterelnök az ATV azon kérdésére adott igen csak sajátos választ, hogy jobb lenne-e a Budai Várban elhelyezni a Szent Koronát, mint a Parlament épületében.

Az összeállításban megszólalt L. Simon László, volt miniszterelnökségi államtitkár, aki már két éve is támogatta, hogy a Szent Korona a Várba kerüljön.

Nyilatkozott még Náray-Szabó Gábor, a Professzorok Batthyány Körének az elnöke is, aki szerint Szent István ereklyéje jó helyen van az Országházban.

Boross Péter volt miniszterelnök azonban elég érdekes fejtegetésbe kezdett a kérdés hallatán:

Szerinte ugyanis jelenleg az Országház Kupolacsarnokában a Szent Korona "nem kapja meg azt a tiszteletet, mely évszázadokon keresztül bevésődött a generációkba", és "méltóbb elhelyezést" kéne biztosítani neki.

A volt kormányfőt konkrétan az zavarja, hogy az emberek akár "oda nem illő öltözékben" is megtekinthetik a koronát:

Fiatalemberek "egy gatyában", és fiatal nők "lenge öltözetben, fedetlen keblekkel" is odamehetnek

- fogalmazott, hozzátéve, hogy szerinte az állandó megtekintési lehetőség helyett

évente legfeljebb egyszer kellene megmutatni a Szent Koronát a nyilvánosságnak.

Boross Péternek összességében az a véleménye, hogy elsősorban nem a Szent Korona elhelyezése, hanem őrzésének módja a legfontosabb.

A kormányzati kommunikációt ismerve a veterán politikus kijelentése igen könnyen szolgálhatja annak előkészítését, hogy a Szent Koronát az Orbán-kormány valóban fel akarja költöztetni a Budavári Palotába és el akarja dugni a nagyközönség elől.

Így fest majd Orbán Viktor új rezidenciája

Orbán Viktor januártól hivatalosan is elfoglalja majd az egykori egyházi épületet, melyen egy nagy vihart kavart erkélyráépítést is végrehajtottak a kivitelezők. Az Urbanista lehetőséget kapott a bejárásra, ám saját fényképeket nem készíthettek a megújult, és egy-két helyen igen csak drasztikusan átalakított belső terekről, mivel a komplexumot már a NATO protokollja szerint őrzik, amelyik előírja, hogy csak belső készítésű fotókat lehet kiadni róla.