Ők nem rabszolgák: pont az ellenzéki tüntetés helyszínéről indult luxuslimuzinnal bulizni az újpesti Fidesz

Tökéletes ütemérzék: miközben az ellenzéki pártok és újpesti civilek együtt szervezik a pénteki közös fellépést Városháza elé a rabszolgatörvény, a kormánypropaganda és a helyi fideszes rezsim ellen, a helyi NER néhány tagja úgy érezte, épp itt az ideje annak, hogy pont oda rendeljenek egy luxuslimuzint, és induljanak el bulizni a fővárosi éjszakába.

Mindezt persze a Facebookon is megosztották. Somogyvári Gábor, a Fidelitas egyik tagja több képet is posztolt arról, hogy többek között Renge Zsolt és Ozsváth Kálmán (ő látható a jégkorongos dzsekiben, a többiek pedig a Fidelitas tagjai) fideszes önkormányzati képviselőkkel milyen jól érzi magát a Várkertbazárba tartva (utóbbi neve onnan lehet ismerős, hogy még a parlamenti választások idején jobbikosplakát-rongáláson kapták).

Egyébként a tüntetés szervezői már több alkalommal is hangsúlyozták, szeretnék tudatosítani, hogy a helyi rezsim cseppet sem különbözik az országos szinten megismert fideszes rendszertől.

Pénteken Újpesten tüntet az ellenzék

Pénteken Újpesten folytatódnak a kormányellenes tüntetések. Budapest IV. kerületében helyi civilek és az ellenzéki pártok helyi szervezetei vonulnak közösen a városháza elé, hogy tiltakozzanak az újpesti fideszes rezsim egyre arrogánsabb és gátlástalanabb megnyilvánulásai ellen. Az este 17:30-kor kezdődő tüntetésre hat ellenzéki párt - köztük a Jobbik - helyi szervezete jelezte részvételét.

Jó példa erre, hogy az ellenzéket nem engedik megszólalni az önkormányzati újságban, tévében, hogy az aláírásgyűjtő aktivistákra a közterület-fenntartókat küldik, rá, vagy például a legújabb húzás, hogy a tüntetés idejére "zenés korcsolyázást" szerveznek a Városháza melletti jégpályára.

Varju László: hazug hírek gyártásával is megpróbálják elbizonytalanítani az együttműködést

A pénteki újpesti tüntetésre a DK és a Jobbik is mozgósít, többek között erről is kérdeztük Varju Lászlót, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselőjét. Megtudtuk, nem fog belépni a Jobbikba, miközben a politikus azzal is tisztában van, hogy a kormánysajtó bármikor képes, akár a múltból, akár a jelenből előállítani olyan anyagokat, amivel a közös együttműködés lehetőségét próbálják megakadályozni.

(Fotók: Facebook)

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!

Friss

1
1
sss
2019. július 22. | 16:59
A mérsékelt jobboldali erőknek nem lehet baloldali jelöltjük Orbán Viktor leváltására.
sss
2019. július 22. | 15:06
Egyre több ilyen esetre lehet számítani a tömeges betelepítés miatt.
1
sss
2019. július 22. | 14:14
A mérsékelt jobboldali erőknek nem lehet baloldali jelöltjük Orbán Viktor leváltására.
Nem bizonyulhattak elegendőnek a kamuregek.