Plakátrongáláson kapták az újpesti fideszes képviselőt

Ozsváth Kálmán Gyulát a Jobbik plakátvédő aktivistái buktatták le.

Szabó ebben arra kéri a bizottságot, hogy "a kifogást érdemben tárgyalja meg, marasztalja el az érintett személyeket és szervezetet, és tiltsa el őket a további jogellenes cselekmények elkövetésétől".

A Jobbik delegáltja részletesen beszámolt arról, hogy

miként érte tetten pártja aktivistáival Ozsváth Kálmán Gyulát, a kerületi önkormányzat fideszes képviselőjét, illetve a Városüzemeltetési és Városfejlesztési Bizottság elnökét, és a Fidelitas három tagját az Óceánárok utca Megyeri út és Hajló utca közti szakaszán, amint épp a DK óriásplakátjait rongálták.

A szombat hajnali akciónak diszkrét bájt kölcsönöz, hogy a budapesti 11. választókerület bizottsága márciusban már elfogadott egy egyhangú határozatot, melyben hogy elítélték "a pártok és a jelöltek jogszerűen kihelyezett plakátjainak megrongálását és illetéktelen eltávolítását, egyúttal felhívtuk a jelölőszervezetek és a választópolgárok figyelmét az ilyen jellegű cselekményektől való tartózkodásra".

Április 5-én pedig épp a DK-t marasztalta el a testület, amiért aktivistáik megrongálták "az Újpesti Fidelitas és személy szerint Ozsváth Kálmán által a Szent István térre kihelyezett" plakátokat, installációkat.

Szabó Balázs kifogásában arra kérte a bizottság tagjait, hogy a soron következő ülésén az utóbbi határozattal szó szerint megegyező elítélő és eltiltó határozatot fogadjanak el Ozsváth Kálmán Gyulával illetve a Fidesz-KDNP-vel szemben is.

"Kérem a bizottságot, hogy legyen szelíd és derűs, de ne legyen balek: a plakátrongálás miatt vegyen Ozsváth Kálmánon elégtételt erkölcsi, politikai és jogi értelemben is"

- áll a Jobbik delegáltjának beadványában.

Összeverték a jobbikos plakátot őrző óbudai önkormányzati képviselőt

Szanyó Miklós óbudai önkormányzati képviselőt brutálisan összeverték csütörtök éjjel fideszes plakátrongálók. Két fogát kiverték, mentő vitte kórházba, sérüléseiről saját képet is feltöltött Facebook-oldalára: „A Fidesz már a fizikai erőszaktól sem riad vissza. Hiába őriztük a plakátjainkat, két fogam is bánta a mai éjszakát." - írta. Az esetről Bencsik János jobbikos országgyűlési képviselőjelölt is beszámolt.