Megerősítik a biztonsági intézkedéseket a nagy-britanniai mecsetek környékén

Megerősítik a biztonsági intézkedéseket a nagy-britanniai mecsetek környékén a 49 halálos áldozatot követelő új-zélandi kettős terrortámadás hatására - jelentette be pénteken a brit rendőrség.

"Növeljük a járőrök számát a mecsetek körül, valamint jelenlétünket minden vallási közösség közelében. A szélsőségesség minden formáját nagyon komolyan vesszük" - írta közleményében Neil Basu, a londoni rendőrség terrorelhárító részlegének vezetője, arra kérve a lakosságot, hogy jelentsen minden olyan jelenséget, amely szélsőségesek tevékenységére utal.

A nagy-britanniai muzulmánok reprezentatív szervezete (MCB) arra kérte a brit kormányt, hogy lépjen fel hatékonyabban  a muzulmánokat és más kisebbségeket fenyegető szélsőjobboldali veszéllyel szemben. A szervezet emlékeztetett arra, hogy az utóbbi egy évben jelentősen megnőtt az országban az iszlám helyek és a muszlimok elleni támadások száma.

II. Erzsébet brit uralkodó nagy szomorúságának adott hangot a pénteki christchurchi merénylet miatt. A brit parlament képviselői délelőtt egyperces csenddel emlékeztek meg az áldozatokról.

Forrás
MTI