Elhunyt a világ leghíresebb démonűzője, Lorraine Warren

Lorraine Warren

Az elmúlt években a Démonok között filmsorozatnak köszönhetően ismét nagy figyelem irányult a világ leghíresebb démonűző párjának munkásságára, akik az ’50-es években kezdték felkutatni a paranormális jelenségeket.

Ed és Lorraine Warren több mint négyezer kísértetjárást vizsgáltak ki életük során és az ezeken gyűjtött ereklyékből létrehozták a híres Annabelle-babát is őrző Okkult Múzeumot, amit Ed 2006-ban bekövetkezett haláláig közösen működtettek. Sokan csalóknak kiáltották ki őket, Warrenék azonban állítólag mindent tudományos szempontok alapján, tudósokkal együtt dolgozva közelítettek meg.

"Múlt éjjel a nagymamán, Lorraine Warren csendben és békességben itt hagyott minket, hogy csatlakozzon az ő szeretett Edjéhez. Az utolsó időkben is boldog volt, és nevetett. Ő volt az én angyalom, a hősöm, és nagyon fog hiányozni. Mindenkit arra kérek, hogy ünnepeljük együtt az életét, és a gyönyörű lelkét. Ne felejtsétek el értékelni a szeretteiteket, amíg még megtehetitek. Köszönöm, és az Isten áldjon meg mindnyájatokat"

- írta Facebookjára a halálhírt unokája, Chris McKinnell. 

Lorraine Warren 92 éves volt.