A családvédelmi akcióterv után jöhet a kórházak bezárása

.
A Kútvölgyi Kórház homlokzata

A Jobbik országgyűlési képviselője, Lukács László György szerint gyanús, hogy a kormány ezidáig nem reagált arra, hogy a Fideszhez közel álló Kórházszövetség elnöke, Ficzere Andrea korábban úgy fogalmazott: "egy Magyarország méretű országban nincs szükség ennyi aktív ellátást nyújtó kórházra".

A Jobbik képviselője keddi sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, hogy felháborító, hogy a kormány részéről azóta sem érkezett reakció Ficzere Andrea mondataira. Éppen ezért írásbeli kérdésben kérte számon az Emberi Erőforrások Minisztériumát, hogy adjon számot arról, hogy milyen tervei vannak a jövőben a kistérségi/kisvárosi kórházakkal.

Lukács hozzátette, hogy az utóbbi időben egyre több a nyugtalanító hír az egészségügy háza táján.

„Nincs semmilyen hír arról jelenleg, hogy mégis hogyan fogják a kórházak eladósodását megakadályozni.”

A képviselő kiemelte, hogy közel 600 milliárd forint hiányzik az egészségügyből évente. Ez a hiány sajnos jelentős mértékben meglátszik a hazai ellátás színvonalán és az egészségügyi adatokon is.

„A napnál is világosabb, hogy a kormány arra játszik, hogy minél több intézmény nehéz helyzetbe kerüljön. A kórházak egy részére már így is felügyelőket nevezett ki… Olyan pályázatokat hirdettek meg, amelyek vélhetően ezeket a kórházbezárásokat fogják előkészíteni

– fogalmazott Lukács.

A Jobbik politikusa, az Alfahír azon kérdésére, mely szerint azért akar a kormány kórházakat bezárni, hogy az orvoshiányt csökkentse, úgy reagált, hogy ez hibás elképzelés lenne.

A munkaerőt itthon kell tartani, normális európai bérekkel. Nem lehet megoldás, hogyha egy intézményben kevés a munkaerő, akkor azt bezárjuk és máris meg van oldva a probléma.

Lukács László György példaként említette, hogy a kórházak azért küszködnek milliárdos hiánnyal, mert nem kapnak annyi pénzt, amelyből képesek volnának mindenkit ellátni. Az esetleges kórház bezárásokkal ez még nagyobb problémát és likviditási nehézséget okozhatna az egészségügyben.

 

sss
2020. február 28. | 06:58
.
sss
2020. február 28. | 06:42
.
sss
2020. február 28. | 06:58
.
sss
2020. február 28. | 06:42
.
Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!

Friss

A klub utánpótlása is tele van ukrán játékosokkal.
Részletesen tájékoztatta a közvéleményt a koronavírus körüli helyzetről Gulyás Gergely a csütörtöki Kormányinfón.
12 tartalmas gondolatokkal teli szerzemény az új szólóalbumon.