Donald Trump május 13-án fogadja Orbán Viktort

Trump-Orbán

Frissítés: Szijjártó Péter külügyminiszter az Origónak megerősítette, hogy

"Donald Trump amerikai elnök munkalátogatásra hívta meg Orbán Viktort május 13-ra Washingtonba."

Korábban írtuk:

A Direkt36 az amerikai kapcsolatokról információval rendelkező magyar kormányzati tisztviselőkre hivatkozva írja, hogy előrehaladott egyeztetés alatt áll Orbán Viktor washingtoni látogatása Donald Trump elnökhöz.

Ha igazak az információk, akár már május 13-án sor kerülhet a találkozóra. Az oknyomozó portál szerint a magyar kormány jelentős értékű védelmi beszerzésekről tárgyal az Egyesült Államokkal, az Orbán-Trump csúcs ideális alkalom lehet ezzel kapcsolatos bejelentésekre.

Arról pletykaszinten is keveset hallani, hogy milyen amerikai fegyvereket vásárolhatunk. Korábban a Magyar Nemzet írt arról, hogy a Gripenek 2026-ig tartó lízingszerződése után ötödik generációs vadászgépeket állíthatunk hadrendbe, Amerika pedig már adott el szövetségeseinek az F-35-ös modellből. Szintén ötödik generációs technológia az F-22 Raptor, de Washington ebből a típusból egyelőre nem hajlandó szállítani külföldre.

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!

Friss

1
sss
2020. február 26. | 16:40
sss
2020. február 26. | 15:59
A Nemzeti Népegészségügyi Központ részéről semmilyen továbbképzésben nem részesültek.
„Sajnálom, ha valaki ezt képes volt úgy kiforgatni, hogy nem fogunk nemzetpolitikával foglalkozni" - interjú a Jobbik elnökével a kilépésekről.