Új gyanúsított a 12 éve eltűnt Madeleine McCann ügyében

Új gyanúsított a 12 éve eltűnt Madeleine McCann ügyében

Először a portugál sajtó írta meg, hogy egy külföldi pedofilt gyanúsít a helyi rendőrség azzal, hogy köze lehet a Madeleine McCann 2007-es eltűnéséhez. A Sky News szerint a hírt megerősítették, a nyomozók pedig a Scotland Yardtól kapták a fülest.

Az új gyanúsított ellen a hírek szerint már korábban is nyomoztak gyermekekkel szemben elkövetett szexuális visszaélés miatt, de ennél többet egyelőre nem lehet róla tudni.

Nemrég az angol Sun arról írt, hogy a korábban begyűjtött DNS-minták kivizsgálásával áttörést érhetnek el az ügyben, és év végére kiderülhet, mi történt a lánnyal.

Madeleine McCann még 2007 májusában tűnt el Portugáliában, ahol az akkor alig négyéves brit kislány a családjával nyaralt. Szülei a barátaikkal vacsoráztak a hotel éttermében, a gyermeket testvérével együtt a szálláson hagyták. Kezdetben a szülőket is gyanúsították, de a nyomozást 15 hónap múlva leállították, mert nem találtak semmilyen hiteles nyomot, amin elindulhattak volna. Az is nehezítette a hatóságok munkáját, hogy nem volt gördülékeny az információcsere a brit és a portugál nyomozók között. Az ügyet 2012-ben újranyitották, azóta a britek és a portugálok együtt próbálják meg kideríteni, hogy mi történt a lánnyal.