Az LMP felülvizsgálhatja a társelnöki rendszert

Az LMP felülvizsgálhatja a társelnöki rendszert

Keresztes László Lóránt, aki az LMP vasárnapi gyenge szereplése után az elnökséggel együtt lemondott a párt vezetéséről a Népszavának fejtegette, hogy mi állhatott a 2 százalékos eredmény hátterében.

A politikus úgy látja, hogy akár a 2018-as választáson sokszor javasolt taktikai szavazás módszerével is élhettek a választók és annak érdekében, hogy véletlenül se vesszen kárba a szavazatuk átszavaztak egy másik pártra, amiről inkább elhitték, hogy bejuthat az EP-be.

Persze a párt felelősségét sem vitatta, megjegyezve, hogy a sikertelen mozgósítás mellett az etikai bizottságuk ténykedése miatt is büntették őket a választók. Ezért a továbbiakban alapvetőnek tartja, hogy hatékonyabbá tegyék a működésüket, és például felülvizsgálják a társelnöki rendszert.

Az eredmények ellenére saját szerepéről pozitívan vélekedik, úgy gondolja, a tavalyi választás után kialakult káoszon sikerült úrrá lennie és elmondta, hogy az EP-választáson való kudarc után hamar elillant a tagság gyászos hangulata, ugyanis addig legyőzhetetlen, míg hűek maradnak elveikhez.