Még emlékszik a Zalaegerszeg elleni zakóra a walesiek kapitánya, azért is visszavágna holnap

""
Ryan Giggs, a walesiek szövetségi kapitánya
MLSZ

Kedden játsszák a Magyarország-Wales labdarúgó Eb-selejtezőt, a mérkőzés előtt, a vendégek szövetségi kapitánya tartott sajtótájékoztatót. Az egyik újságíró kérdezte meg a 17 évvel ezelőtti BL-selejtezőről, a legendás, egygólos hazai győzelemmel végződő ZTE-Manchester United összecsapásról. Giggs akkor kerettag volt a Unitednél, és úgy tűnik, mély nyomot hagyott benne az elvesztett mérkőzés.

Azt mondta, úgy emlékszik a meccsre, mintha tegnap történt volna, de legszívesebben kitörölné az emlékezetéből.

Mindenképp pontot szereznének

Giggs a holnapi Eb-selejtezőről azt mondta: a hétfői edzés fényében dönt arról, mennyi változtatás szükséges a szombati mérkőzéshez képest, amelyen csapata 2-1-re kikapott a horvátországi Eb-selejtezőn. Hozzátette, némi vérfrissítés minden bizonnyal jót tesz majd, mert sokaknak "sok meccs van a lábában" így a szezon végén. Úgy fogalmazott a magyar csapattal kapcsolatban:

"Minőségi ellenféllel találkozunk, amelynek a pálya minden részén van minőségi játékosa. Nem egy futballistára fókuszálunk, hanem csapatként kell felülkerekednünk" 

Chris Gunter, a Reading védője arról beszélt, hogy a szombati vereségen gyorsan túlléptek és már mindenki a magyarok elleni mérkőzésre koncentrált. A csoport állását "meglehetősen bonyolultnak" látja, és szerinte éppen azért lenne fontos számukra a pontszerzés, mert nem biztos, hogy ebben az ötösben lesz "második esély", ha egy csapat lépéshátrányba kerül.

"A magyarok jól kezdtek, nehéz kihívás lesz a keddi meccs, de igyekszünk felnőni a feladathoz, ami egy jó felmérés lesz számunkra"

- mondta Gunter, aki hozzátette, a selejtező jelenlegi fázisában ez még így sem lesz "mindent vagy semmit" összecsapás.

A magyar válogatott a három mérkőzésen szerzett hat ponttal vezeti csoportját, míg a walesi két találkozón három pontot gyűjtött. Az ötösből az első kettő kijut a 2020-as, részben budapesti rendezésű kontinensviadalra. A magyar-walesi összecsapás kedden 20.45-kor kezdődik a Groupama Arénában.

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!

Friss

1
1
Az ellenzéki pártok méltán örülhetnek a sikernek, újabb visszaigazolásként értelmezve azt a 2022-es felállásra való tekintettel is. Elemzés.

Orbán Viktor: 1992

"Személyesen átélve az eltelt több mint két esztendő szinte minden politikai rezdülését, azt kell mondjam önöknek, hogy ennek az országnak a sorsát csak egy polgári középerőkből álló kormány tudja megnyugtatóan kézbe venni. Olyan polgári, liberális kormány, amelyet a felhalmozott feszültségek nem rettentenek vissza az állam további visszaszorításától, amely nem enged sem egy jobb-, sem egy baloldali, etatista gazdaságpolitika."

Orbán Viktor szerint térségünkben egyedül Magyarországon jelenthetnek komoly alternatívát a liberálisok a jelenlegi konzervatív kormányzattal szemben.

Orbán Viktor: 2020

"A liberális nem más, mint diplomás kommunista."