Semmibe veszi a több mint száz miskolci egészségügyi dolgozó hangját a kormány

Semmibe veszi a több mint száz miskolci egészségügyi dolgozó hangját a kormány

Bezárják a Semmelweis Kórház szülészetét.

Nem érdekli a dolgozók hangja a kormányt, megszüntetik a nemzetközileg is elismert miskolci Semmelweis Kórház szülészet-nőgyógyászatát - ismerte el Rétvári Bence Jakab Péternek címzett válaszában. A Jobbik frakcióvezetője írásbeli kérdésével az intézményben dolgozó 114 orvos és szakdolgozó hangját szerette volna eljuttatni a KDNP-s politikus főnökének, Kásler Miklósnak, aki az emberi erőforrások minisztere. 

"114 miskolci orvos, ápoló, aneszteziológus levelet írt a szülészet megmentése érdekében a tekintetes hölgyeknek, uraknak, többek között a miskolci fideszeseknek is. Választ nem kaptak, így levelüket most én tolmácsolom Kásler miniszternek. Miután nekem kötelező válaszolnia, így kénytelen a levelet is elolvasni." 

Jakab Péter szerint így a miniszter is megtudhatja, hogy mit akar valójában a szakma, a kormányzati válasz alapján azonban arra lehet következtetni, hogy nem érdekelte a kabinetet a kórházi dolgozók tiltakozása. A Jobbik frakcióvezetője szerint a Rétvári Bence által jegyzett választ úgy lehet értelmezni, a bezárásra azért kerül sor,

"mert a régióban már annyi mindent megszüntettek, hogy szinte már csak ez van hátra, és persze a Fidesz szerint ez az érdeke a miskolciaknak is. Ott a Borsod megyei kórház, jó lesz az mindenre és mindenkinek (kb. egymillió ellátottnak). Miskolc orvos-polgármestere eközben meg hallgat, ami mindennél beszédesebb." 

A jobbikos politikus azt ígéri, hogy nem adják fel a küzdelmet és mindent megtesznek azért, hogy ne a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház maradjon az egyetlen olyan intézmény a megyében, amely működő szülészettel rendelkezik.