A Volt Fesztivál szervezője reagált arra, hogy miért Orbán Viktort adták 2 koncert között

.

A Volt Fesztivál főszervezője, Lobenwein Norbert a saját Facebook-oldalán értékelte az idei Volt Fesztivált, ahol reagált arra is, hogy többen felháborodtak amiatt, hogy a koncertek között folyamatosan Orbán Viktort adták a nagyszínpadon.

Összegzésébe úgy írt:

„A filmben nagyrészt a rendszerváltás korszakát idéző fotók szerepelnek (többnyire amúgy édesapám felvételei), valamint 5 msp-ben megelevenednek Orbán Viktor szavai, amelyet 1989-ben Nagy Imre temetésén mondott el.

Nem tisztem véleményt mondani egy partnerünk szpotjáról. 1989-ben történelmet írtunk, számos fotó, kép égett belénk örökre. A film rendezője ezeket a képeket választotta, lehet, hogy más rendező másokhoz nyúlt volna… Mint ahogyan egy fesztivál programját is sokféle szempont szerint lehet összeállítani. Ha valaki csak felületesen nézi át a VOLT programját, akkor is látni fogja, hogy minket kizárólag az érdekel, hogy értékes, izgalmas témákat, zenekarokat, előadókat láthasson-hallhasson a közönségünk. Nem szeretnék neveket emíteni, de aki egy kicsit is otthon van a magyar popkultúrában, azonnal leveszi, hogy semmilyen jelentősége nincs annak, hogy ki, milyen nézeteket vall, milyen színű a bőre, és még sorolhatnám. Mondhatnám, hogy erre büszke vagyok, de nem mondom. Ez így természetes.”

Kádár Tamás, a Sziget Kulturális Menedzser Iroda Kft. vezetője korábban a HVG-nek úgy nyilatkozott, hogy a Terror Háza videójára érkezett reakciók túlzóak voltak.