Megerőszakolt egy lányt, de a bíró védelmébe vette, mert "jó családból származik"

Megerőszakolt egy lányt, de a bíró védelmébe vette, mert "jó családból származik"

Amikor az első szexelésed nemi erőszak

- így osztotta meg haverjaival a videót a 16 éves amerikai fiú, aki egy házibuliban erőszakolt meg egy nagyon részeg 16 éves lányt, a pince egyik sötét sarkában. Az eset New Jersey-ben történt, az ügyészség szerint egyértelmű a sztori, a lány teljesen készen volt, kiszolgáltatott helyzetbe került és képtelen lett volna beleegyezni az aktusba, azaz nemi erőszak történt.

A bíró viszont nem így látta. Az ügyészség kérte, hogy a helyi jogszabályokat követve az ügyet felnőtt bíróságon tárgyalják, James Troiano bíró abszurd indokkal megtagadta a kérést.

Troiano szerint nem kell olyan szigorúan elítélni ezt a cselekedetet, mert a fiú "jó családból származik", szülei tökéletes iskolába járatják és nagyon jó tanuló.

A bíró szerint ez nem is számít nemi erőszaknak, még akkor sem, ha a fiú is így jellemezte az esetet. Troiano szerint a nemi erőszakban általában "kettő vagy több férfi vesz részt", akik valamilyen fegyverrel kényszerítik az áldozatot.

Ha ez nem volna elég, a bíró még az áldozatról és családjáról beszélt elítélően, mert a fiú felnőtt bírósági pere pusztító hatással lehetne a vádlott jövőjére. Troiano szavai érthetően óriási felháborodást váltottak ki, a fellebbviteli bíróság erősen kritizálta a döntést és visszautalta az elsőfokú bíróságra.

(24.hu)