Három kerületben indít a Jobbik polgármesterjelöltet

Három kerületben indít a Jobbik polgármesterjelöltet

XXIII. kerület, Soroksár: Bereczki Miklós

Ahogy arról beszámoltunk, az ellenzéki megállapodás értelmében a korábbi jobbikos országgyűlési képviselőjelölt, Bereczki Miklós indul egyedüli ellenzékiként a Fidesz által támogatott Bese Ferenccel szemben. 

A Jobbik kampánya erre a kerületre fókuszál, és a többi ellenzéki párt is mindent megtesz, hogy a választók számára egyértelmű, hogy ki a kormánypártok ellenfele.

XX. kerület, Pesterzsébet: Bencsik János

Itt azután borult fel minden, hogy a kerületet 21 éve vezető ex MSZP-s polgármester, Szabados Ákos inkább a Fidesszel kezdett kokettálni. 

Az ellenzéki pártoknak új jelöltet kellett keresni. Bár sajtóhírek szóltak arról, hogy az MSZP Balog Róbertet, a Főtáv korábbi szóvivőjét, mai kiemelt ügyfelek és termékfejlesztési főosztály-vezetőjét jelöli a pozícióra, Molnár Zsolt budapesti elnök a közös sajtótájékoztatón csak jövőhétre ígért nevet.

 

Budapesti polgármesterjelöltek

Közben az érintett Bencsik János megerősítette az Alfahír információt, miszerint a Jobbik őt jelöli polgármesterjelöltnek a XX. kerületben. Az ellenzéki egyeztetések ugyan még zajlanak, mindenesetre az esély megvan arra, hogy a jobbikos politikus legyen a Fidesz ellenzéki kihívója.

V. kerület, Belváros-Lipótváros: Losonczy Pál

Az önkormányzati képviselő - Bereczki Miklóshoz hasonlóan - szintén az ellenzéki megállapodás keretében indul el jobbikos színekben az önkormányzati választáson, mint polgármesterjelölt. Így Losonczy Pál indulása sem rúgja fel a hat ellenzéki párt megállapodását.