Kövér László: a közigazgatási bíróság fontos, a Néppárt nem

Kövér László
Kövér László

Kövér László ismét őszinte volt, a fideszes házelnök a Klubrádiónak elismerte, csak a jogállamiságról szóló uniós, illetve néppárti jogállami vita miatt mondtak le a közigazgatási bíróságok megalakításának tervéről. 

Mint mondta, a Fidesz fegyverletétele "nem a törvény minőségével, hanem azzal a teljesen irracionális nyomásgyakorlással és támadássorozattal függ össze, amelynek Magyarország ki volt téve az igazságszolgáltatás átalakítása miatt."

Annak ellenére, hogy szerinte jobb lett volna a közigazgatási bíróságokkal, "politikai értelemben a konfliktus nem éri meg".

Kövér László ugyanakkor megígérte, visszatérnek még az ötlethez, igaz, ez a következő évben biztosan nem következik be.

Ahogy arról beszámoltunk, az Orbán-kormány az EP-választásokat követően, május 30-án jelentette be, hogy elállnak az elképzeléstől. 

Közölte azt is, hogy a Fidesz az Európai Néppárt tagja szeretne maradni, mert az európai jövő befolyásolása szempontjából ott van jobb helye, ugyanakkor kiváró állásponton vannak, nem dőlt még el, hogy a Fidesz kilép-e vagy marad. Kövér László szerint nem a Fidesznek fontos a Néppárt, hanem a Néppártnak a Fidesz.