Már forgatják a Starkokról szóló Trónok harca előzménysorozatot

Trónok Harca

A Trónok harca óriási sikerét még az utolsó évad kritikáinak fényében sem lehet megkérdőjelezni, így nem lepődött meg senki azon, hogy az HBO nem engedte el a sztorit a hetedik évad végén, hanem több spinoffot is kilátásba helyezett a következő évekre.

George R. R. Martin világa pedig rengeteg teret ad majd a próbálkozásoknak, hiszen éppen tavaly tett le konkrétan egy, a Targaryenek életét végig kísérő krónikát a rajongók elé, amiből jól érzékelhető, hogy Westeros több száz házának, több ezer éves története lapul még a szerző tollában, a készítőknek csak mazsolázni kell az érdekesebbnél érdekesebb sztorik között.

Az író azonban most az Entertainment Weeklynek elárulta, hogy a jelenleg már Észak-Írországban készülő előzménysorozatban nem lesznek se sárkányok, se Targaryenek, sőt még Lannisterek sem. Annál inkább rémfarkasok, mamutok és Mások, no meg észak urai, a Starkok.

Talán lesz esélyünk egy értelmes választ kapni, hogy mit is akartak pontosan a Mások. Mert bár sokan hangoztatják, hogy a Trónok harca valójában a hatalmi harcokról szólt, azért csak a Mások támadásával indult a sorozat, és évadokon keresztül növekedett a rejtély, hogy aztán egy másfél órás csata végén a nézőket feloldozás nélkül hagyva hőseink elpusztítsák az elpusztíthatatlant.

Martin elárulta azt is, hogy szíve szerint a Long Night címet adta volna a sorozatnak, de mivel ez volt a Trónok harca utolsó évad harmadik részének is a címe, kénytelenek mást kitalálni.