Mesterséges kómában tartják a horvátországi autóbaleset magyar áldozatait

horvát baleset
Facebook/Nezavisni cestarski sindikat

Ahogy arról korábban beszámoltunk súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba egy magyar családot, miután a horvát autópálya fizetőkapujánál nagy sebességgel beléjük rohant egy horvát rendszámú gépjármű.

Az eset részleteiről egyre több információt oszt meg a horvát sajtó. Ezekből kiderült, hogy csütörtökön délután az A4 autópályán, a Varazsd (Varazdin) közelében lévő fizetőkapuhoz érve a magyar család gépkocsijával lassított, amikor - szemtanúk szerint - fékezés nélkül, teljes sebességgel hátulról beléjük rohant egy BMW, amelyet egy 35 éves horvát állampolgár vezetett. Az óriási ütéstől a magyarok autója először nekicsapódott a beton úttorlasznak, majd a fizetőkapu bódéjának, ezután megpördült a tengelye körül, és egy másik bódénak, illetve az ott várakozó magyar rendszámú autónak is nekicsapódott. 

Háromnegyedórát vett igénybe, míg a tűzoltók kiszabadították a roncsból a 38 éves magyar férfit és a 38 éves magyar nőt, valamint a gyermeküket. Válságos állapotban szállították őket kórházba. A RTL horvát csatorna híradója úgy tudja: állapotuk nem javult, mesterséges kómában tartják őket.