Z. Kárpát Dániel a legaktívabb ellenzéki képviselő, 17 fideszesnek egyszer sem hallhattuk a hangját

Z. Kárpát Dániel a legaktívabb ellenzéki képviselő, 17 fideszesnek egyszer sem hallhattuk a hangját

Az Országgyűlés most véget ért ülésszakát elemezte az RTL Klub híradója abból a szempontból, hogy melyik minisztert és képviselőt hányszor hallhattuk a Tisztelt Házban. 

A honatyák és honanyák kérdéseire sok esetben a kifejezetten ezzel foglalkozó parlamenti államtitkárok válaszoltak. Az RTL öt olyan minisztert is talált, akik egyetlen alkalommal sem szólaltak meg. A hallgatag tárcavezetők: Bártfai-Mager Andrea, nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter Benkő Tibor, honvédelmi miniszter Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere, Pintér Sándor, belügyminiszter és Rogán Antal, a miniszterelnök kabinetfőnöke.

Az Országgyűlésben 21 olyan képviselő foglal helyet, akinek gondolatait idén még egyszer sem hallhattuk. A háziversenyt természetesen a Fidesz nyerte, amelynek frakciójában 17 karthauzi némasági fogadalmat tett ember ül. Köztük a jó ideje makacsul hallgató Bíró Márk, aki egy alkalommal azonban majdnem abba a kellemetlen helyzetbe került, hogy meg kellett törnie önként vállalt csendjét – ám kiderült, hogy csak véletlenül nyomta meg a szót kérő gombot.  

Egyszer sem szólalt fel Hadházy Ákos független, és Molnár Zsolt MSZP-s képviselő sem. Három olyan jobbikos akadt, aki egyszer sem beszélt idén az Országgyűlésben, ám közülük kettőnek eleve nem is nagyon lett volna rá lehetősége. mert még az év elején visszaadták a mandátumukat. Ugyanakkor szintén ebből a pártból kerül ki az ellenzék legaktívabb képviselője is. 

Z. Kárpát Dániel nem kevesebb, mint 86 alkalommal emelkedett szólásra.