Trump tényleg felhívta a svéd miniszterelnököt, hogy engedjenek szabadon egy amerikai rappert, de elmagyarázták neki, hogy ez nem így megy

Trump tényleg felhívta a svéd miniszterelnököt, hogy engedjenek szabadon egy amerikai rappert, de elmagyarázták neki, hogy ez nem így megy

Az amerikai rappert, A$AP Rockyt június 30. után néhány nappal vették őrizetbe Svédországban, ő és haverjai megvertek valakit Stockholmban. John Ehmann, A$AP Rocky menedzsere azonnal panaszkodni kezdett, hogy a rapper nem kap megfelelő mennyiségű ételt, az élelmiszerek minősége sem túl jó, sőt, a higiénia is kifogásolható.

Ehmann addig háborgott, míg négy rendőr jelent meg a hotelszobájában, a telefonját el is vették tőle.

Az ügy akkor került indokolatlanul magas szintre, amikor az amerikai külügyminisztérium nyilvánosan aggódni kezdett. A Politicónak küldtek egy közleményt, hogy Mike Pompeo figyelemmel kíséri a fejleményeket.

Trump is beszállt

Majd jött Kanye West, aki közepesen jó haverja Trumpnak, legalábbis amikor nála járt a ma már Ye névre hallgató rapper, egész normálisan eldumálgattak, de Kanye később kijelentette, hogy ő soha nem szavazott még elnökválasztáson. Kanye nem egy politikai zseni, felesége, Kim Kardashian a Varietynek korábban el is mondta, hogy férjének nem nagyon van fogalma sem a politikáról, sem Trumpról.

Kanye West viszont megkérte Trumpot, hogy segítsen már a haverjának, mert lesittelték Svédországban.

Épp most beszéltem Kanye Westtel a barátja, A$AP Rocky kapcsán. Fel fogom hívni a kiemelkedő tehetségű svéd miniszterelnököt, hogy kiderüljön, mivel tudnánk segíteni A$AP Rocky helyzetén. Olyan sok ember örülne, ha mihamarabb rendeződne ez az ügy!

- reagált ezután az amerikai elnök a rendkívül fontos diplomáciai kérdésre.

Tényleg telefonált

Trump elégedetten tweetelt a telefonbeszélgetésről, elmondása szerint Stefan Lövfen megnyugtatta, hogy tisztes elbánásban részesül a rapper, Trump pedig tájékoztatta Lövfent, hogy Rocky nem veszélyes, az óvadékot is elintézi, ha kell, majd 48 óra múlva újra egyeztetnek.

A New York Times számolt be a svéd elnöki hivatal reakciójáról, amiből megtudhattuk, hogy valójában mire jutottak. Löfven sajtóreferense szerint a svéd elnök udvariasan fogadta Trump hívását, ugyanakkor elmagyarázta neki, hogy Svédországban mindenki egyenlő a törvény előtt, a kormány pedig semmilyen szinten nem nyúlhat bele jogi ügyekbe.

Bieber is megérkezett

Amerikában komplett nemzeti üggyé kerekedik a történet, ki így, ki úgy értékeli, de a petíciót már több mint 600 ezren aláírták, köztük például Justin Bieber is, aki kicsit odaszúrt Trumpnak:

Én is szeretném, hogy a barátomat kiengedjék. Értékelem az erőfeszítéseidet, hogy segíteni próbálsz neki. De ha már így belejöttél, Donald Trump, esetleg nem engednéd ki a ketreceikből azokat a gyerekeket?

- utalva arra, hogy az amerikai kormány menekültpolitikája miatt jelenleg elkülönítő-táborokba zárják a gyerekeket.