Fideszes trollok után hackereket uszítottak a keszthelyi ellenzéki egyesület oldalára?

hacker

Ahogy arról a magyar sajtóban elsőként beszámoltunk, a keszthelyi ellenzéki pártokat és civil szervezeteket tömörítő Kisvárosunkért Érdekvédelmi Egyesület (KÉVE) Facebook-oldalára nemrég trollokat uszított a Fidesz, miután a szervezet látványosan igyekezett hátráltatni a Balaton NER-tulajdonba vételét.

A KÉVE egy sikeres demonstrációval vívta ki a kormánypárt haragját, melyen Keszthely utolsó szabadstrandjának fizetős "kutyás élményparkká" való átalakítása ellen tiltakoztak.

Az egyesület mai közleményéből úgy tűnik, hogy a Fidesz valószínűleg nem elégedett meg az első, sikertelen ellentámadással, miután az oldal kezelői lebuktatták a bérkommentelőket, durvább eszközökhöz folyamodhattak, és

hackertámadással próbálhatták meg módosítani az oldal tartalmát.

A szervezet így reagált az általuk kormánypártinak vélt támadásra:

"Ismeretlen tettesek - valószínűsíthetően a Fidesz keszthelyi feudális uralmának megőrzése érdekében - ma feltörték és eltüntették a KÉVE támogatója, Bálint Natália opera-énekesnő 20 ezres követettségű oldalát, valamint oldalunk módosításával is próbálkoztak. Egyesületünk a holnapi nap folyamán közleményt ad ki az üggyel kapcsolatban. Addig is kérjük minden kedves támogatónkat, hogy kísérje figyelemmel a gyanús változásokat és tiltakozzon az ellenzék elhallgattatása ellen Nagy Bálint alpolgármester, fideszes polgármesterjelölt oldalán!"

A hónap Facebook-bejegyzésében leplezte le a fideszes trollgyárat a keszthelyi ellenzék | Alfahír

A fideszes propagandagyár eddig csak sokak által sejtett, de konkrétan még nem ismert, gondosan titkolt pinceműhelyébe enged bepillantást a keszthelyi Kisvárosunkért Érdekvédelmi Egyesület (KÉVE) Facebookon közzé tett csodálatos trollgyűjteménye. A KÉVE a Balaton-parti város ellenzéki pártjait és civil szervezeteit fogja össze az őszi önkormányzati választásokra.