A Fidesz-KDNP nekiment az Orbán-kormánynak a "baloldali" szennyvíziszap miatt

Szennyvíziszap

Már a kormánypártoknál is kiverte a biztosítékot a külföldről Magyarországra behozott szennyvíziszap. Nacsa Lőrinc kereszténydemokrata politikus a Fidesz-KDNP nevében kijelentette, arra kérik a kormányt, hogy tiltsa be a külföldi szennyvíziszap behozatalát az országba, és vizsgálja meg, hogy abban milyen baloldali üzleti körök érdekeltek.

Az Origo ugyanis arról írt, hogy

"a baloldal egyik embere, a Bajnai-Gyurcsány-korszak egyik tanácsadója, Winkler Gyula és köre profitál abból, hogy itt rakják le más ország szennyesét".

Nacsa Lőrincet eleddig ugyan nem zavarta a szennyvíziszap behozatala, nyilvánvaló módon szemet hunyott volna továbbra is a baloldali biznisz felett, ha nem jelennek meg az erről szóló cikkek, ugyanakkor az Orbán-kormány ebbe a csatába nem akart belemenni, és inkább kihátrált.

Sikeres volt a tiltakozás, a kormány leállítja a külföldi szennyvíziszap magyar földbe temetését | Alfahír

A szennyvíziszap külföldről történő behozatalát a magyar hatóságok a jövőben nem fogják engedélyezni - közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Gulyás Gergely a csütörtöki kormányinfón.

Persze, ha az otthonápolók, vagy mondjuk az SMA-betegségben szenvedők kapcsán sem lenne ilyen makacs a kormányunk, és esetleg több (elegendő) támogatást nyújtana a nehéz helyzetben élő családok számára, az még jobb Magyarországot teremtene.