A férfi vízilabda-válogatott sem jutott vb-döntőbe

MTI/Kovács Tamás
vízilabda

A vizes világbajnokság férfi vízilabda elődöntője olasz góllal indult, az első negyedben 2-2 után szereztük meg a vezetést, amit meg is tartottunk, sőt, kétgólosra sikerült növelni az előnyt.

A második negyed elején három perc alatt kapott négy gólt a magyar csapat, 6-4-re vezettek az olaszok, a félidőig nem is változott a tendencia, 7-5-ös olasz előnnyel kezdődött a második játékrész, ráadásul Nagy Viktor nélkül, aki megsérült.

A harmadik negyedben sikerült kiegyenlítenie a magyar csapatnak, de a végén újra kaptunk két gólt, az egyiket büntetőből, így visszaállt a kétgólos különbség.

9-7 volt az állás az utolsó negyed kezdetén, Vámos bombája egy gólra hozta a magyarokat, Vogel védése és Märcz időkérése után az egyenlítésért támadtunk. Három magyar játékos is próbálkozott lövéssel, kettőt az olasz kapus fogott, egy a kapufán csattant. Az olaszok a másik oldalon nem hibáztak, négy perccel a vége előtt 10-8 volt.

Zalánki óriási lökettel hozta vissza a magyar reményeket, de gyorsan visszaállt kettőre a különbség, majd videóbírózás után adták meg a következő magyar gólt. Zalánki egy perccel a vége előtt a kapufát találta el, innen már egyértelmű volt, hogy Olaszország a döntős, a vége 12-10.

A női vízilabda-válogatott után a férfi is a bronzéremért játszhat a kvangdzsui világbajnokságon.