Kapás Bogi nem megy el az újpesti szezonnyitó meccsre, ha nem adják vissza az eredeti címert

Kapás Bogi nem megy el az újpesti szezonnyitó meccsre, ha nem adják vissza az eredeti címert

A dél-koreai vízes világbajnokságon múlt héten aranyérmet szerzett újpesti úszónő, Kapás Boglárka udvariasan, de határozottan beintett a klub címerét óriási felháborodást kiváltva lecserélő vezetésnek - adja hírül szerdai Facebook bejegyzésében az UTE. 

A lila-fehérek tradicionális jelképét két évvel ezelőtt változtatták meg a jelenlegi, széles körben gúnyosan csak "wc-deszkának" nevezett logóra. Hiába tiltakozott számos korábbi legendás focista, hiába tüntettek  a szurkolók, hiába kérte a döntés visszavonását az anyaegyesület, az UTE is. Ők egyébként múlt héten pénteken jelentették be, hogy

hajlandóak öt évre ingyenesen lemondani a hagyományos címer értékesítési és hasznosítási jogairól, ha az Újpest FC játékosainak mezére visszakerül végre. 

Kapás Boglárka éppen erre a felajánlásra hivatkozva utasítja vissza a klub vezetésének meghívását a szezonnyitó mérkőzésre. 

"Meghívását örömmel elfogadom, amennyiben az UTE címerhasználttal kapcsolatos felajánlására pozitív válasz érkezik az Újpest FC-től, valamint ha az újpesti közösség, valamint az újpesti szurkolók kérésének megfelelően, a hagyományos címerben lépnek pályára focistáink."

 - írja a sportoló.