Barcson is összeállt az ellenzék a DK és az MSZP kivételével

.
Barcsi polgármesteri hivatal

A Dél-Somogy megyei településen meg lett az ellenzéki tárgyalások eredménye, amelynek következtében a város közös polgármester-jelöltje, a 36 esztendős szociálpedagógus végzettséggel rendelkező, Anderné Röszler Erika lesz, aki a Jobbik országgyűlési képviselőjének, Ander Balázsnak a felesége. 

A jelölt mögött felsorakozott a polgárokat tömörítő Barcsért és Környékéért Egyesület (BÉKE) valamint a Dél-Somogyért Egyesület (DSE) és a Jobbik felkérése után a Momentum, az LMP, és a Márki-Zay Péter vezette Mindenki Magyarországa Mozgalom is.

Barcson az eddigi ismeretek szerint legkevesebb ketten kandidálnak majd a polgármesterségre, s bizony ez az a hely, ahol nincsen papírforma. Korábban ugyanis a városban, a Fidesz-KDNP táborát komoly belső harcok rázták meg. A két cikluson keresztül a települést vezető Karvalics Ottó már nem indul(hat), hogy újabb öt évre ő irányíthassa Barcsot, helyette a térség egyéniben megválasztott országgyűlési képviselőjével, Szászfalvi Lászlóval jó viszonyt ápoló, falugazdászként tevékenykedő Koós Csaba lesz a kormánypártok jelöltje.

A DK és az MSZP helyi szervezete egyelőre nem nyilatkozott arról, hogy támogatná a jelöltet a városban.

Anderné Röszler Erika egyébként úgy nyilatkozott, hogy

"igen szomorú, és a város jövőjére baljós árnyékot vető dolog, amikor arról lehet hallani, hogy nagyon sokan félnek. Félnek az egzisztenciális kicsinálástól, félnek attól, hogy csak azért, mert a pártharcokban úgymond rossz helyre álltak, megüthetik a bokájukat. Fekete listákról beszélnek, amelyeken mindenki ott van, aki így vagy úgy, de fekete pontot kapott. Ez sehova nem vezet. Illetve igen, de az nem a normális, polgári viszonyok megteremtése."

Kiemelte, hogy bár szükség van a határozottságra, de nem hiszi, hogy ez a munka arról szól, hogy mindent a polgármester kell, hogy a legjobban tudjon, hogy mindig mindenben diktátorként kellene intézkednie. Az ő igazi feladata abban áll, hogy meghallgassa a legjobbakat. Az egyes területek legjobb szakértőinek véleményére alapozva pedig olyan döntéseket hozzon, amelyek az itt élő emberek érdekeit szolgálják.