Csak 2020 végére lehet kész a 3-as metró déli szakasza

3-as metró

Több hónapos csúszásban zajlik a 3-as metró déli szakaszának felújítása, a munkálatok jövő év végéig is eltarthatnak. Az mfor.hu-nak a közlekedési vállalat azt írta, „a megújult déli szakasz átadása 2020 végén várható”, noha korábban Tarlós István ezt 2020 harmadik negyedévére tette, tehát három hónapos késéssel már most számolnak a kivitelezők.

A főpolgármester a középső szakasz átadását –tehát a teljes metróvonal felújításának végét- 2022 közepére becsülte, ám nagy valószínűséggel az sem zajlik le addig.

A lap azt írja, hogy gyakorlatilag egy műszakban folyik a hármas metró déli szakaszának felújítása, több helyről megerősített információik szerint a kivitelező munkásai reggel 7 óra körül jelennek meg az alagútban és legfeljebb délután 5-ig dolgoznak.

A munkát egyébként az is lassítja, hogy bontás közben rendszeresen azbesztet találnak, és a telephelyre visszatérő szerelvényeknek is szabad utat kell biztosítani.

A metrófelújítás 2017. november 6-án kezdődött el az Újpest-Központ és Lehel tér közötti, északi szakasz lezárásával. A második, déli szakaszra vonatkozó ütem 2019. április 6-án kezdődött el a Nagyvárad tér és Kőbánya-Kispest közötti szakasz lezárásával. A belvárosi rész így 2020 végén, vagy 2021 elején kerülhet zár alá.