A XI. kerületben egy volt kórházigazgató mögött sorakozott fel az ellenzék

A XI. kerületben egy volt kórházigazgató mögött sorakozott fel az ellenzék

Pénteken bemutatták a főváros XI. kerületének összellenzéki polgármesterjelöltjét és a 17 választókörzetben induló személyek névsorát.

A ellenzéki pártok egységesen a Szent Imre kórház volt főigazgatóját, László Imrét indítják polgármesternek.

Karácsony Gergely főpolgármester-jelölt arról beszélt, a budapesti lakosság változást akar látni, ezt az igényt pedig az ellenzéki pártok képesek kiszolgálni. Úgy vélte, a fővárosiak számára a legfőbb kérdés az, vissza tudják-e venni lakhelyüket a fideszes oligarcháktól, akik saját pénzügyi érdekeiknek megfelelően működnek a városban.

Különböző pártokból és generációkból, különböző világnézetű emberek állnak össze, hogy Budapest újra a budapestieké, a kerület a kerületieké legyen az oligarchák játszótere helyett

– fogalmazott a párbeszédes főpolgármester-jelölt.

A kerület élére szánt László Imre azt mondta, pont a pártok összefogása a garancia arra, hogy munkája során nem pártokat szolgálna ki. A Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője közölte, hogy megválasztása esetén összeférhetetlenség miatt lemond a parlamenti mandátumáról.

A legnagyobb lakosságszámú kerületben 17 körzet van, a jelöltek a következők:

  1. Barabás Richárd (Párbeszéd)
  2. Németh Gyöngyvér (Momentum)
  3. Tóth Márton (MSZP)
  4. Kreitler-Sas Máté (LMP)
  5. Orosz Anna (Momentum)
  6. Daám Alexandra (Momentum)
  7. Dr. Bács Márton (DK)
  8. Budai Miklós (MSZP)
  9. Varga Gergő (DK)
  10. Rádi Károly (DK)
  11. Görög András (MSZP)
  12. Erhardt Attila (Momentum)
  13. Bába Szilvia (Jobbik)
  14. Bedő Dávid (Momentum)
  15. Fülöp Levente (MSZP)
  16. Bakai-Nagy Zita (DK)
  17. Keller Zsolt (MSZP)

Bencsik János, a Jobbik budapesti elnöke a bemutatón arról beszélt, hogy a 17 képviselőjelölt egy dologban biztosan közös: élhetőbb, zöldebb, biztonságosabb Újbudát szeretnének építeni. Mint mondta, hosszú programalkotás és komoly szakmai munka áll mögöttük ahhoz, hogy a következő öt évben érdemben fejleszthessék a kerületet.

A jobbikos politikus szerint a fő törésvonal ma már nem a jobb- és baloldali emberek között van, hanem azok között, akik a visszaépülő egypártrendszer kiszolgálói, és akik a demokrácia, a jogállam pártján állnak. Ezért kérik a választókat arra, hogy októberben az ellenzéki jelölteket támogassák a budapestiek.