Rakéta-sorozatvetőt tesztelt Észak-Korea

""
KCNA

Nagy kaliberű rakéta-sorozatvetőt tesztelt Észak-Korea - jelentette a KCNA észak-koreai hírügynökség. A híradás szerint a Kim Dzsong Un által személyesen felügyelt próba sikeres volt.

A diktátor a teszt után azt hangoztatta, hogy "hatalmas fegyverről" van szó és Észak-Koreának folytatnia kell a koreai stílusú stratégiai és taktikai fegyverek fejlesztését.

Találkozott Trump és Kim, kezdődnek a tárgyalások

Címlap Találkozott Trump és Kim, kezdődnek a tárgyalások A vietnami Hanoiban megkezdődött Donald Trump és Kim Dzsongun második csúcstalálkozója, a két vezető a szálloda előtt állt meg néhány fotó kedvéért, ahol pár mondat is elhangzott tőlük. Az amerikai elnök az észak-vietnami Hanoiból, az újabb vezetői szintű amerikai-észak-koreai csúcstalálkozó helyszínéről írta bejegyzését.

Szakértők szerint az észak-koreai sorozatos rakéta- és egyéb fegyvertesztek célja, hogy Phenjan bővítse mozgásterét az atomprogramjáról folytatott tárgyalások esetleges felújítása esetére. Az egyeztetések lényegében holtpontra jutottak, miután Donald Trump amerikai elnök eredménytelen megbeszélést folytatott Kimmel februárban Vietnamban.

(MTI)