Érdekes: fideszes szavazatokkal perlik be a kormánypropagandát

Érdekes: fideszes szavazatokkal perlik be a kormánypropagandát

Ellenszavazat nélkül, a siófoki fideszes képviselők egyhangú támogatásával indulhat per a kormánypropagandába tartozó Ripost és Pesti Srácok nevű lapok ellen.

Lengyel Róbert, Siófok független polgármestere Facebook-posztjában azt írta, a két fideszes lapban

Siófokkal összefüggésben rendkívül dehonesztáló tartalmú cikkek jelentek meg a nyár közepén. Olyan színben tüntették fel városunkat, hogy itt egy „fertő” van, már a gyerekeket sem lehet utcára engedni, úgy elburjánzott a bűnözés. A nyár közepén egy ilyen, tényekkel alá nem támasztott, sőt, a rendőrség által határozottan megcáfolt iromány igen kártékony egy turisták százezreit vendégül látó település számára, végtelenül rontja annak hitelét.

Lengyel Róbert nem akarta következmények nélkül hagyni a lejáratást, de mivel a fideszes többség már évekkel ezelőtt megvonta tőle a döntési jogköröket, így szavazásra kellett bocsátani a sajtóperek indítását. Ezt pedig a testület minden tagja támogatta, tehát a helyi fideszesek a saját lapjaik ellen álltak fel.

A polgármester szerint arról lehet szó, hogy egyes médiumok mocskolódásai már a Fideszen belül is kiverhették a biztosítékot.

Az önkormányzati választáson egyébként a Jobbik, az LMP, a Momentum, a DK, az MSZP és a Mindenki Magyarországa Mozgalom is a Becsülettel Siófokért Egyesület színeiben újrainduló Lengyel Róbertet támogatja.