Montenegrói vereséggel hangolt a válogatott a szlovákok elleni meccsre

A magyar válogatott gyakorlatilag B-csapattal (Dibusz – Bese, Lang, Baráth, Korhut – Gazdag, Holman – Németh K., Kleinheisler, Nagy D. – Holender) állt fel a Montenegró elleni, idegenbeli barátságos meccsre, de a kezdés így is remek volt: a 2. percben Nagy Dominik passza után Holender megszerezte első gólját a magyar csapatban.

A 4. percben Holman szabadrúgása a felsőléc tetejét találta el, az első montenegrói lehetőség a 8. percben érkezett, a fejes pont oda jött, ahol Dibusz állt. A 24. percben komolyabb teljesítményre volt szükség Dibusztól, a 32. minutumban viszont már ő sem tudott segíteni, szép lövés után egyenlítettek a hazaiak.

A 70. percben Dzsudzsák szabadrúgását tolta szögletre a kapus, a 75. percben fordított Montenegró, miután Lang megmozdulását szabálytalannak ítélte a játékvezető a tizenhatoson belül, a büntetőt értékesítették.

A hosszabbításban egy középpályán eladott labda után még komoly helyzetbe kerültek a montenegróiak, de Dibusz bravúrral hárította a próbálkozást.

Az unalmas, igazi barátságos hangulatú mérkőzést így hátrányból felállva, 2-1-re nyerte Montenegró. A kulcsfontosságú, Szlovákia elleni Eb-selejtező hétfőn lesz, 20:45-kor.