Láncra vert cicát mentettek meg baranyai állatvédők

.

Egy Facebookra kikerült fotó alapján indított akciót a Cicamentő Angyalok nevű civil szerveződés. A kép tanúsága szerint egy ólszerű helyen tartottak láncra verve egy rendkívül rossz állapotban lévő macskát egye Baranya megyei településen.

A Cicamentő Angyalok bejegyzése szerint már sok extrém állapotú, megkínzott állatot mentettek, de ehhez hasonló tartási körülményeket még ők sem láttak. Az első döbbenet akkor érte őket, amikor meglátták a cicát a lakásban, egy 50 cm-es kötélre kötve a falhoz, ahol annyi mozgástere volt, hogy le tudjon feküdni. A második döbbenet akkor jött, amikor megláttak egy másik cicát, aki elfekvő állapotban volt. 

A macskák tulajdonosa egy 80 éves nő volt, aki nem értette mi a baj, hiszen tett a cica alá papírt és az öt éves kora alatt végig így élt. Végül sikerült elhozni mindkét állatot. Azóta kiderült, hogy az idős asszonynál már tucatnyi állat meghalt. 

A vörös színű macska a rengeteg bolhacsípés miatt, rendkívül rossz állapotban van, míg sajnos a másik, szürke cicát már nem sikerült megmenteni.