Tarlós arról győzködte a budapestieket, hogy ő nem tesz betarthatatlan ígéreteket

Tarlós István

Csak betartható, reálisan végrehajtható ígéreteket tesz főpolgármester-jelölti kampányában Tarlós István. A harmadik ciklusára készülő főpolgármester erről szerdán, a Századvég Alapítvány Budapest című konferenciáján beszélt.

"A kampányokban a legszomorúbb az, hogy ilyenkor nagyon sok politikus és jelölt "előre megfontolt szándékkal" olyanokat ígérget, amelyekről tudja, azok nem megvalósíthatóak"

- mondta Tarlós István, hozzátéve, hogy a főpolgármesterséghez "le kell tudni tenni teljesítményeket" az asztalra, és azokat igazolni is kell.

Nagyokat ígért Tarlós István: ha ő lesz a főpolgármester, két új hídon is füstölöghet a pesti dugó

Tarlós István nem bízza a véletlenre a főpolgármester-választási kampányt, már bele is kezdett az ígérgetésbe a következő ciklusra. Két új hídról, villamosvonalakról, metróról, HÉV-ekről álmodozott a HVG-nek adott interjúban. A főpolgármester lerántotta a leplet az Orbán Viktor miniszterelnökkel egyeztetett projektlista egy részéről, ezekkel akar nekivágni a 2019-es főpolgármester-választásnak.

"A kampány hátralevő részében is arról fogok beszélni, amit megtettem, és amit reálisan végrehajthatónak tartok és tervezek"

- fogalmazott Tarlós István.

A főpolgármesterség lényegéről beszélve azt mondta, ismerni kell Budapestet, a városvezetéshez kell bizonyos határozottság, elkötelezettség, valamint tudni kell nemet mondani és el kell menni a másik oldali sajtóhoz és médiához.

"Nem csak oda kell menni, ahol simogatnak, ahol alám kérdeznek, ahol egyetlen egy kellemetlen kérdést sem tesznek fel"

- mondta.

Tarlós István vitázna...De inkább nem

A főpolgármester elmondta, miért vesztette el a fejét.

A főpolgármester-jelölti vitákkal kapcsolatban Tarlós István arról beszélt, hogy ő az utolsó teljes ellenzéki évében 59-szer vitatkozott a Fővárosi Közgyűlésben az akkori szabaddemokrata főpolgármesterrel, Demszky Gáborral. Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester-jelöltre utalva azt mondta:

"Annak, aki most velem vitatkozni akar, volt öt éve, hogy ezt megtegye, de soha meg sem próbálta. Az utolsó ellenzéki évében egyetlen egyszer szólalt fel, az sem vita volt".

Szólt arról is, hogy 1990-ben a SZDSZ és a Fidesz közös polgármesterjelöltje volt Óbudán, aztán 1994 nyarán kilépett az SZDSZ-ből. A Fidesz már akkor is támogatta, amikor 6-7 százalékos párt volt 1994-ben, és köztük a legfontosabb kérdésekben van nézetazonosság: az illegális bevándorlás, a nemzetállamiság, a családpolitika és hagyományos európai politika védelem ügyében.

Tarlós István közölte azt is, hogy Budapestnek van hosszú távú városfejlesztési koncepciója, mobilitási terve, új szmogrendelete, klímastratégiája, zöldinfrastruktúra koncepciója, valamint elkészült az új hajléktalan koncepció.

Kitért arra is, hogy a közfejlesztési tanácsban elfogadták és megvan a fedezet például, a Lánchíd és környékének felújítására, a Béke téri szennyvízkiváltó komplexum megépítésére, a nagyszabású kerékpáros fejlesztésekre, a ferihegyi gyorsforgalmi út újraépítésére. Közölte azt is, hogy a jövő évben megoldják a 3-as metró klimatizálását.

A főpolgármesterhez az előadását követően - megzavarva a tanácskozást - egy párbeszédes ellenzéki aktivista lépett oda, aki a főpolgármester-jelölti vita elvállalását firtatta. Néhány nyúl maszkot viselő aktivista

"Miért fél a vitától?"

feliratú lapot tartott a kezében.

Tarlós István ezt követően közölte a résztvevőkkel, az aktivistának azt felelte, hogy ő nem zárkózott el a vitától, amit azonban feltételekhez kötött, azokra eddig nem kapott választ.

Olyan sokba kerül a Lánchíd felújítása, hogy a Váralagútra már nem marad pénz

Olyan drága lesz a Lánchíd felújítása, hogy forráshiány miatt bizonytalan időre el kellett halasztani a Váralagút felújítását, derül ki az Mfor cikkéből. A Lánchíd, a Széchenyi István tér alatti villamos-közúti aluljáró és a Váralagút felújítására júliusban kiírt, majd kétszer is módosított tender beadási határideje hétfő délután jár le.

 

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!

Friss

1
sss
2020. január 21. | 17:55
Számos esetben a bűncselekmény áldozatai vagy annak hozzátartozói a nekik megítélt kártérítést az elkövetőnek a fogvatartás körülményei miatt járó kártérítésből kapták meg. Ha ezek kifizetését a kabinet felfüggeszti, a kártérítést sem lesz miből letiltani. Megnéztük a börtönpénzek árnyoldalát és a lehetőségeket.
Számos esetben a bűncselekmény áldozatai vagy annak hozzátartozói a nekik megítélt kártérítést az elkövetőnek a fogvatartás körülményei miatt járó kártérítésből kapták meg. Ha ezek kifizetését a kabinet felfüggeszti, a kártérítést sem lesz miből letiltani. Megnéztük a börtönpénzek árnyoldalát és a lehetőségeket.