Kövér László: az ellenzék pártjai csatateret kívánnak csinálni az önkormányzatokból

Kövér László: az ellenzék pártjai csatateret kívánnak csinálni az önkormányzatokból

Az ellenzék pártjai úgy próbálják beállítani az önkormányzati választásokat, mintha az az országos politika hatalmi pozícióikért folyó, egyfajta polgárháború egy állomása lenne - erről Kövér László beszélt kedden a Fidesz-KDNP országjárásának vésztői állomásán.

Csatateret kívánnak csinálni az önkormányzatokból is, ami nem hogy hibás felfogás a demokrácia szempontjából, hanem kifejezetten felelőtlen az adott településen élők szempontjából - hangoztatta szokásos eszmefuttatását az ellenzékről. 

Mi azt szeretnénk a magunk, azaz a központi kormányzat részéről bemutatni, beleértve az Országgyűlést is, hogy eddig is partnerei voltunk az önkormányzatoknak és ezután is partnerei kívánunk lenni

- jelentette ki.

Kövér László finoman figyelmeztetett, hogy 

természetesen csak azoknak tudnak a partnerei lenni, akik bennük nem ellenséget, hanem legalábbis jó szándékú segítőt, sőt esetleg barátot látnak.

Az Országgyűlés elnöke a helyi választásokról szólva azt emelte ki, hogy nem egy országos politikusnak kell helyben megmondania, hogy mik a problémák és hogyan kell azok között rendet teremteni.