"A dunaújvárosiaknak most kell eldönteniük, milyen jövőt szánnak maguknak"

Pintér Tamás
Pintér Tamás

"Szeretnénk, ha városunkban megszűnne a korrupció és a jelenlegi városvezetés arrogáns hozzáállása"

- mondta el portálunknak Pintér Tamás, Dunaújváros ellenzéki polgármesterjelöltje, miután délelőtt 11-kor leadta szavazatát.

A jobbikos országgyűlési képviselő utalása a Cserna Gábor fideszes polgármester vezette kormánypárti városvezetés számos kétes hátterű ügyének szólt, melyekről az elmúlt években az Alfahír is rendszeresen beszámolt.

Kezdve azzal, hogy a polgármester csapata a dunaújvárosi vasmű államosításának ígéretével 12 ezer ember munkahelyét sodorták veszélybe:

A Dunai Vasmű államosítását ígérgetik, az emberek állásával játszanak a dunaújvárosi fideszesek

Cserna Gábor, Dunaújváros fideszes polgármestere azzal az ígérettel kampányol a helyi médiában, hogy ismét állami kézbe kerül a Dunai Vasmű, hátha ettől nagyobb kedve lesz a helyieknek a jelenlegi városvezetésre szavazni - írja az Index. Ez a húzás azonban nagyon nem tetszik a cég vezetésének, illetve az orosz-ukrán részvényeseinek.

Azzal is lebuktak, hogy a megyei jogú városnak szánt fejlesztési pénzekből 30 kilométerrel arrébb, Iváncsán építenek egy olyan ipari parkot, amely egy darab munkahelyet sem teremt majd Dunaújváros számára:

Unortodox munkahelyteremtés: Iváncsán létesítenek ipari parkot Dunaújváros pénzéből a fideszes üzleti körök kedvéért

Rendhagyó munkahelyteremtési megoldásra hívta föl figyelmünket egyik kedves olvasónk. A történet főszereplője az Iváncsára tervezett ipari park, a csavart pedig az szolgáltatja, hogy a beruházás Dunaújváros Modern Városok Program keretében kapott támogatásából valósul meg. Külön pikantériát ad a dolognak, hogy a háttérben fideszes üzleti körök rajzolódnak ki.

A Cserna Gáborék felelőtlen, haszonleső politikája a dunaújvárosi polgárok egészségét és környezetét is veszélybe sodorta, amikor idén kétszer is tisztítatlan szennyvíz öntötte el a Dunát, köszönhetően a víztisztító telep - mutyikból eredő - hibás működésének:

Ömlött az ürülék a folyóba Dunaújvárosnál - Fideszes kiskirályok miatt fenyegeti ökológiai katasztrófa a települést

Gyomorforgató videó jelent meg szombaton a közösségi médiában, melyen az látható, hogy Dunaújvárosnál, a szennyvíztisztító közelében masszív, habzó-bűzlő szarszigetek úszkálnak a Dunán. A videó készítője közvetlenül a part mellett filmezte le a rendkívül súlyosnak látszó szennyeződést, amihez hasonlót állítólag ő még nem tapasztalt a folyón.

Ismét gusztustalan folyadék ömlött a folyóba Dunaújvárosnál, az ellenzék válaszokat vár, a fideszes vezetés fenyegetőzik

Ismét gyomorfogató felvétel készült Dunaújváros mellett a folyóba ömlő habzó, gusztustalan szennyvízről. A helyi szolgáltató szerint nincs itt semmi látnivaló, lehet tovább haladni - ám az ellenzék a magabiztos és fenyegetőző kinyilatkoztatások mögötti tényekre is kíváncsi. A helyi ellenzéki erőket tömörítő Rajta Újváros tegnap este osztotta meg a Facebookon ezt a videót.

Pintér Tamás az ellene folyó narancsos lejáratókampányra és a róla terjesztett elképesztő hazugságokra is utalt nyilatkozatában, hangsúlyozva, hogy

a mocskolódások ellenére ők egy élhető, fejlődő és zöld Dunaújvárosért harcolnak.

A polgármesterjelölt elleni lejáratókampánnyal több cikkben is foglalkoztunk, illetve a jobbikos honatya ezzel kapcsolatos reakcióját is publikáltuk egy korábbi beszámolónkban:

"Tudják, hogy én kíméletlenül felelősségre fogom vonni őket" - Dunaújvárosban komolyan fél a Fidesz Pintér Tamástól

Október 2-án tartott pikniket Dunaújvárosban a Jobbik. Az eseményén Jakab Péter frakcióvezető és Pintér Tamás országgyűlési képviselő, polgármesterjelölt képviselte az ellenzéki pártot, akik az október 13-ai önkormányzati választás fontossága mellett az országos politikai folyamatokról is megosztották gondolataikat a jelenlévőkkel. A kicsit borongós szerdai délutánon 70-80 helybéli vett részt a Petőfi ligetben megtartott szabadtéri rendezvényen.

"A dunaújvárosiaknak most kell eldöntenie, milyen jövőt szánnak maguknak"

- fogalmazott portálunknak Pintér Tamás, aki szerint a mostani önkormányzati választáson múlik, hogy a Fejér megyei nagyváros az elkövetkező öt évben valóban a fejlődés és a felemelkedés útjára lép-e.

A Rajta Újváros polgármesterjelöltje az alábbi Facebook-videóban üzent a választóknak:

"Nem az a fő célom, hogy legyőzzem a Fideszt, hanem hogy egy élhető Dunaújvárost teremtsek"

Múlt héten számoltunk be arról, hogy a dunaújvárosi ellenzék - az MSZP kivételével - Pintér Tamást, a Jobbik egyéniben országgyűlési mandátumot szerző képviselőjét támogatja a polgármesteri megbízatásért folyó küzdelemben az őszi önkormányzati választáson. Az Alfahír arról kérdezte a képviselőt, hogyan sikerült megvalósítani az együttműködést, milyen várakozásokkal vág neki a keménynek ígérkező harcnak és mire számíthatnak a dunaújvárosiak, ha ő lesz a megyei jogú település első embere.