Jakab Péter: a kétharmados viharban nem menekülni, hanem kitartani és építkezni kell

Jakab Péter: a kétharmados viharban nem menekülni, hanem kitartani és építkezni kell

Hogy melyik párt hogyan vészeli át a villámokat, nem feladatom tudni. Azt viszont igen, hogy a Jobbiknak mi az egyetlen esélye: az, ha stabil marad – írta szerdai posztjában Jakab Péter.

A Jobbik elnöke emlékeztetett, a párt nem először kerül nehéz helyzetbe, de ahogy a korábban, úgy most is kész szembe nézni a kihívásokkal: „a Jobbik életében a 2018 utáni időszak viharokat szült. Lemondás, pártszakadás, árulás. Majd április 3-a ismét kétharmados viharként csapott le az ellenzékre.”

Jakab Péter úgy látja, itt és most nem a radikális változtatásoknak van helye, hanem a stabil, nyugodt építkezésnek.

A pártelnök szerint tény, hogy a választási eredmény után radikális változás lenne, ha követné Vona Gábor példáját, lemondana az elnökségről és utána inkább elmenne Mészáros Lőrinc lapjához "szakérteni".

„A Fidesz imádna érte. Nem teszem meg nekik ezt a szívességet.”

- szúrt oda Jakab, aki szerint a Jobbik elnökeként nem az a felelős magatartás, ha a vihar kellős közepén elhagyja a kormányrudat, hanem az, ha erősen tartja, végrehajtva a szükséges korrekciókat.

„Stabilitás és építkezés. Állni a sarat akkor is, ha minden irányból támadnak. Ez most a feladat. Nem könnyű, de ha az lenne, nem is lenne jobbikosnak való. Károgjanak csak a károgók, temessenek csak minket, ahogy eddig is temettek. Mi mégis itt vagyunk. Szívós fajta a miénk. Olyan, amelyik soha nem adja fel.”

- fogalmazott a jobboldali ellenzéki párt vezetője, aki továbbra is kiáll az ellenzéki összefogás mellett.