Az új bajai ellenzéki polgármester felkért egy fideszest alpolgármesternek, de az visszautasította

Nyirati Klára
Fotó: Sikeres Bajáért Egyesület

A győztes ellenzéki polgármester felkért egy kormánypárti képviselőt is alpolgármesternek, ám az visszautasította őt. 

A KDNP-s Zöldi Csaba Lászlónét társadalmi megbízatású alpolgármesternek kérte fel - derül ki Nyirati Klára keddi közleményéből.  A társadalmi megbízatás azt jelenti, hogy az alpolgármesteri teendőket nem főállásban látta volna el. 

"A Baján ellenzékbe szorult Fidesz azonban elutasította a feléjük nyújtott békejobbot."

 - írja Nyirati. Hózzáteszi: azért kérte fel Zöldinét, mert szakítani akart "azzal a háborús gondolkodással, ami városunk életét jellemezte az elmúlt 13 évben. " A gesztussal azt kívánta jelezni, hogy

"a politikai ellenfél az nem ellenség, a Fidesz szavazói pedig ugyanúgy részei városunknak, mint akik az összefogás jelöltjeire voksoltak. Városunkban nincsenek hazaárulók, mindenki a saját legjobb meggyőződése alapján szavazott úgy, ahogy." 

Nyirati sajnálja a Fidesz döntését, de tudomásul veszi. A Fidesz elutasító döntése nyomán két főállású alpolgármestere lesz a városnak, Hajdú Miklós, illetve László Károly.

Zöldiné elzárkózása erősen ellentmond annak, amit  Orbán Viktor írt a megválasztott Fidesz-KDNP-s képviselőknek hétfői körlevelében. A miniszterelnök azt kérte tőlük, saját településükön, ha ellenzékben dolgoznak is, azt támogassák, ami jó az adott városnak vagy falunak.