Lewis Hamilton hatszoros világbajnok

Hamilton
Facebook/Mercedes-AMG Petronas Motorsport

Az Amerikai Nagydíj rajtját Valtteri Bottas remekül kapta el, maradt az élen, Max Verstappen a harmadikról a másodikra, Lewis Hamilton az ötödikről a harmadikra jött előre.

A start legnagyobb vesztese Sebastian Vettel volt, aki a másodikról indulva hamar a hetedik pozícióban találta magát, bár ütközést nem láttunk, de valami gond volt az autójával, ami a 8. körben a jobb hátsó felfüggesztés törésével csúcsosodott ki:

A rajt után még volt egy Leclerc-Albon-Sainz hármas találkozó:

Innentől, ahogy megszokhattuk, a stratégia vált a verseny főszereplőjévé. Hamilton egy, Bottas két kerékcserés verzión volt, az utolsó 10 körre Hamilton vezetésével fordultak, Bottas három másodperces lemaradásban, de sokkal frissebb Pirellikkel próbálta utolérni csapattársát.

A finn hat körrel a vége előtt került DRS-távolságba, az 51. körben Bottas külső ívről támadt, Hamilton kicsit leterelte a pályáról, de ennyi belefér. Az 52. körben viszont már nem volt esélye védekezni a bajnoknak: Bottas gumijai a visszafordító utáni kigyorsításnál látványosan jobban tapadtak, majd a DRS segítségével elhúzott Hamilton mellett.

A brit hatodik világbajnoki címének bebiztosítása így sem forgott kockán, egyetlen vb-elsőségre van még szüksége Michael Schumacher utolérhetetlennek hitt rekordjának beállításához.

Vettel felment Hamiltonhoz gratulálni:

Az Amerikai Nagydíj végeredménye:

usagp