What? Külföldi ingatlanbefektetőket adóztatna a Jobbik, az államtitkár szerint nincs szükség adóemelésre

Tállai Andrásnak ismét nem sikerült megértenie a jobbikos Z. Kárpát Dániel javaslatát, amivel az gátat szabna az albérletárak emelkedésének és megpróbálná itthon tartani a külföldre vándorló fiatalokat.

Talán még emlékeznek a két politikus két héttel ezelőtti csörtéjére, amikor az államtitkár bekapcsolt mikrofonja miatt jól hallhatóan úgy reagált a jobbikos képviselőtársának, hogy

„Ne szakmaizzál, te! Ne szakmaizzál!”

Ennek ellenére a hétfői parlamenti ülésen megismételte ugyanazokat a nonszensz kormányzati dicshimnuszokat, amiket korábban is elmondott. Azaz, hogy „míg a Jobbik adót emelne, addig a kormány az adócsökkentés híve”, valamint ők "nem bérleti lakásokba küldenék az embereket", mert a magyar saját lakásban szeretne élni és természetesen jött a családvédelmi akcióterv összes hasznos és hasznavehetetlen programpontja.

Z. Kárpát Dániel

Mivel eszünk ágában sincs kétségbe vonni államtitkár úr értelmi képességeit, így sajnos csak arra gondolhatunk, hogy az elmúlt két hétben nem volt hajlandó arra, hogy a családvédelmi akciótervet egyébként támogató Jobbik a fiatalok lakhatási helyzetét segítő javaslatát egyáltalán elolvassa.

Ha megtette volna, akkor tudná, hogy a párt a kerületi átlagos ingatlanárakat megvizsgálva, négyzetméterár alapon, mérhető különadót vetne ki az EGT (Európai Gazdasági Térség - szerk.) államokon kívüliek által lebonyolított ingatlanvásárlások esetén. Az ebből befolyó 10 milliárdos összeget pedig a Mi Várunk nevű programon keresztül olyan bérlakásépítési projektbe forgatná vissza, ami a fiatalok lakhatását segítené.

Adót vetne ki a külföldi ingatlanvásárlásokra a Jobbik

Sajtótájékoztatót tartott a Jobbik országgyűlési képviselője, Z. Kárpát Dániel és a párt önkormányzati képviselőjelöltje, Töreki Milán annak érdekében, hogy ismertesse a párt azon programját, amelynek értelmében adót vetne ki a külföldi ingatlanvásárlásokra. Z. Kárpát Dániel szerint az elmúlt évek nagyarányú külföldi lakásvásárlások miatt szignifikáns mértékben növekedett az albérletek ára, mert egy kínálati szűkösség fordult elő.