Putyin nagyon szimpatikus és bölcs vezetőnek tartja Orbánt

Putyin nagyon szimpatikus és bölcs vezetőnek tartja Orbánt

Az orosz elnök szerint „Orbán nem hétköznapi vezető, s kiemelkedik európai kollégái közül”.

A hvg.hu szemlézte Dmitrij Peszkovnak, a Kreml szóvivőjének nyilatkozatát, amit az orosz állami televízió Rosszija 1 csatornájának adott. Peszkov szerint Vlagyimir Putyinnak nagyon szimpatikus Orbán Viktor, továbbá a magyar kormányfő olyan bölcs, pragmatikus és tapasztalt vezető, aki képes önálló értékítéletre is.

„Orbán nem hétköznapi vezető, s kiemelkedik európai kollégái közül” - Peszkov szerint Putyin ezt mondta a magyar kormányfőről.

A Kreml szóvivője azt is figyelemre méltónak tartja, ahogyan Orbán Viktor az orosz–magyar energiaügyi kapcsolatokat kezeli.

„Magyarországon nem beszélnek függőségről, vagy arról, hogy Oroszország politikai fegyverként használná az energiahordozókat. A magyarok pragmatikusan vásárolnak, és már fel is töltötték valamennyi föld alatti tározójukat”

- fogalmazott Peszkov.

A múlt szerdai Orbán-Putyin találkozóról itt írtunk:

 

Orbán Viktor: „Egyetlen ország sem tudja megváltoztatni a házszámát"

Vlagyimir Putyin orosz elnök és Orbán Viktor miniszterelnök budapesti találkozóján gazdasági és politikai kérdésekről esett szó, továbbá több együttműködési megállapodás is született. A közösen tartott sajtótájékoztatón a magyar kormányfő elmondta, az orosz elnökkel tartott találkozóik arról szólnak, hogy áttekintsék a két ország kétoldalú kapcsolatainak az állását.