Tagadja a zsarolási kísérletet a Borkai-ügyben előállított volt labdarúgó

Borkai

A Borkai-ügy kapcsán már előállítottak egy volt válogatott labdarúgót és két prostituáltat is. Úgy tűnik, a hatóságok azon vannak, hogy a szexvideós botrány kipattanásának hátterét felderítsék, miközben a közvélemény inkább arra lenne kíváncsi, hogy a titokzatos „ördög ügyvédje” által sugalmazott vádaknak van-e alapja. A választási kampányban folyamatosan adagolt képek és videók mellett ugyanis a volt győri polgármester állítólagos kétes ügyeire utalgatott, és azoknak megszellőztetését is kilátásba helyezte. Ebből végül nem lett semmi sem.

Arról kedden az Alfahír is beszámolt a Nemzeti Sport értesülései hivatkozva, hogy hétfőn zsarolás és más bűncselekmények gyanúja miatt több személyt is - köztük a korábbi válogatott labdarúgót, P. Józsefet - előállítottak a nyomozók a Borkai-üggyel összefüggésben.

Szerdán további információk láttak napvilágot, a kormánypárti Magyar Nemzet számolt be arról, hogy két, prostituáltként dolgozó nőt is elvittek a rendőrök hétfőn a Marina Part Lakóparkból.

Az ORFK kommunikációs szolgálata szűkszavúan válaszolt a sajtó megkeresésére, csupán annyit közöltek: az ügyben a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) zsarolás és más bűncselekmény miatt folytat nyomozást. Az eljárásban több gyanúsított van. A nyomozás érdekeire tekintettel a rendőrség nem ad bővebb tájékoztatást.

A Magyar Nemzet úgy értesült, hogy a két előállított nő azonos azzal a két huszonéves magyar nővel, akik ott voltak Borkai Zsolt horvátországi hajóutazásán, és szexuális szolgáltatásokat nyújtottak a volt politikusnak, illetve a hozzá közel állónak tartott győri ügyvédnek.

P. Józsefről közben megerősítést nyert, hogy Póczik József volt válogatott labdarúgóról van szó. A 24.hu elérte, és az ügyvédje társaságában nyilatkozott is a lapnak.

Póczik elmondása szerint 2018 júniusában egy titkosított telefonszámról kapott egy telefonhívást egy olyan személytől, akit nem ismert. Az illetővel folytatott beszélgetés lényege az volt, hogy a budapesti Novotel szálloda portáján a volt labdarúgó nevére hagytak egy borítékot. Azt nem mondták el, hogy mi van benne, csak hogy adja át Borkai Zsoltnak. Póczik el is ment a borítékért, de már csak a kocsiban nézte meg, mi van benne.

„Amit akkor láttam, azon elképedtem. A felvételeket megmutattam a kocsiban ülő utastársamnak, majd Győrbe mentem, és a felvételeket átadtam Borkai Zsoltnak, aki nagyon örült ennek, fülig ért a szája”

- idézte fel Póczik József a 24.hu-nak. Azt is mondta, hogy Borkai „hálálkodott”, és megkérdezte, hogyan hálálhatná meg ezt.

„Én meg mondtam, hogy sehogy. Nem azért csináltam, hogy meghálálja. Átadtam neki a felvételeket, és nem kértem, nem is kaptam értük semmit”

- mesélte a portálnak.

Póczik József ártatlannak és sértettnek érzi magát. Leszögezte:

„66 évig nem zsaroltam meg senkit, most sem tettem.”

A 24.hu úgy tudja, hogy Győrben már hetek óta terjedt a pletyka Póczikról és a felvételekről, ezért a volt labdarúgó maga jelentkezett, hogy vallomást tegyen ártatlanságáról a Nemzeti Nyomozó Irodánál még két hete, de akkor még a hatóság nem hallgatta meg. A Borkait megbuktató, titokzatos „ördög ügyvédje” november 8-án osztott meg utoljára bejegyzést a Facebook-on, azóta elnémult.