Egykori válogatott focista szivárogtatta ki a Borkai-botrány felvételeit?

Borkai Zsolt

Kényes ügyben nyomoz a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda: hétfőn zsarolás és más bűncselekmények gyanúja miatt több személyt, köztük a korábbi válogatott labdarúgót, P. Józsefet is előállították - írja a Nemzeti Sport.

A Nemzeti Sport megkeresésére az ORFK kommunikációs osztálya úgy reagált:

„Az ügyben a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda zsarolás és más bűncselekmény miatt folytat nyomozást. Az eljárásban több gyanúsított van. A nyomozás érdekeire való tekintettel a rendőrség az eljárásról bővebb tájékoztatást nem ad.”

A Nemzeti Sport információja alapján az eljárás összefügg a Borkai Zsoltról készült erotikus felvételekkel. A hírek szerint Borkai Zsoltot hónapokkal ezelőtt kereste meg P. József, s közölte vele, kompromittáló felvételek kerültek a birtokába, amelyet bizonyos ellenszolgáltatás fejében hajlandó átadni – az üzletből azonban semmi nem lett, helyette nyomozás indult. 

A sportnapilap megkereste P. Józsefet, azonban helyette ügyvédje, Plenter Nándor válaszolt, aki megerősítette a lap információit, és elmondta, ügyfele egyelőre nem kíván nyilatkozni az ügyben.

Mint ismert, az önkormányzati választás előtt egy Ördög Ügyvédje nevezetű blog kép- és videofelvételeket rakott ki a győri polgármesterről, amelyeken lengén öltözött fiatal nőkkel mulatozik, illetve Fekete Pákó „Add ide a didit” című klasszikusának aláfestésével közösült is. 

A szexbotrányba keveredett Borkai Zsoltot október 13-án megválasztották Győr polgármesterének, azonban a botrány miatt és a Fidesz nyomására lemondott, végül január 26-án előrehozott polgármester-választást tartanak a városban.