Szoláriumot, biliárdasztalt és futópadot is lefoglaltak a fideszes Simonka Györgynél

Szoláriumot, biliárdasztalt és futópadot is lefoglaltak a fideszes Simonka Györgynél

Szorul a hurok a fideszes politikus nyaka körül.

A 24.hu megszerezte azt a hosszú listát, amit a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Vagyon-visszaszerzési Hivatala készített arról, hogy mi mindent foglaltak le Simonka György fideszes országgyűlési képviselőnél és családjánál. Az ügyészség nyolc és fél év fegyházbüntetést és 850 millió forintos vagyonelkobzást kért Simonkára, akit bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt helyeztek vád alá.

 

Az ügyészség vagyonelkobzást kért a fideszes Simonka Györgyre

A korrupció miatt vád alá helyezett fideszes Simonka Györgyöt és családtagjait nem csupán börtönbüntetés fenyegeti, anyagi csődtől is tartaniuk kell - tudta meg a 24.hu. A hírportál által megismert vádiratban foglaltak szerint az ügyészség 850 millió forint erejéig kért vagyonelkobzást Simonkára amellett, hogy nyolc és fél évre fegyházba is küldené a kormánypárti politikust.

 

Íme a lista azokról a vagyontárgyakról, amiket Simonkától és szintén megvádolt feleségétől, Simonkáné Gábor Marianntól a 2018. novemberi házkutatás során foglalt le a rendőrség:

  • egy Ergoline típusú szoláriumot,
  • egy Singer Antal és Fia – Szeged feliratú magyar biliárdasztalt,
  • egy Insportline típusú futópadot,
  • 356 ezer forintot,
  • 130 eurót (nagyjából 43 ezer forintnak fel meg),
  • 87 dollárt (ami körülbelül 26 ezer forint),
  • valamint 1298 román lejt (90 ezer forintot).

Továbbá a politikustól lefoglaltak egy 2551 négyzetméteres medgyesegyházi kivett udvart, feleségétől négy pusztaottlakai szántót, egy tehergépjárművet és egy Volkswagen Phaeton típusú autót – írja a 24.hu.

A hírportál azt is megtudta, hogy a vádiratban szereplő felsorolás szerint jelentős vagyont foglaltak le a fideszes politikus unokahúgától, Tóth Renátától is, aki ugyancsak vádlott, illetve zár alá vették Simonka gyerekei és édesanyja vagyonának egy részét.