Kirúgták a női kéziválogatott kapitányát

Kirúgták a női kéziválogatott kapitányát

A Magyar Kézilabda Szövetség elnöksége úgy döntött, hogy leváltják Kim Rasmussent a női kézilabda-válogatott szövetségi kapitányi posztjáról.

A világbajnokság volt a gond

Az idei vébén a csapat célja az első hét hely valamelyike volt, ehelyett tizennegyedikként sikerült befutni, ami az olimpiai kvalifikációt is megnehezíti. A tartalékos románok ellen úgy buktuk a csoportból való továbbjutást, hogy gyakorlatilag végig vezettünk a meccsen.

Ramussen ezután durva bírózásba kezdett, a nemzetközi szövetség fel is függesztette, miután arról beszélt, hogy a román-magyar mérkőzésen személye elleni támadás érte a játékvezetők részéről.

Az olimpiai selejtezőt március 20-22. között rendezik Győrben, a szövetség közleményéből az is kiderül, hogy kik vezethetik a csapatot a sorsdöntő tornán:

Az elnökség ugyanakkor felkérte Pálinger Katalin alelnököt és Novák András operatív igazgatót, hogy kezdjék meg a tárgyalásokat Danyi Gáborral és Elek Gáborral a női válogatott szövetségi kapitányi tisztségének betöltése céljából. A két szakember felkérése a közös munkára és egyaránt a szövetségi kapitányi pozícióra szól, a páros együtt látná el a szakvezetői feladatokat a 2020. március 20-22. közötti győri olimpiai selejtezőn, valamint az azt követően sorra kerülő, Montenegró elleni Európa-bajnoki selejtezőkön.

A világbajnokságról az alfahir.hu is rendszeresen beszámolt, végül a svédeknek és az Eb-szereplésünknek köszönhetően játszhatunk az olimpiai selejtezőben:

Nyertek a svédek, játszhatunk az olimpiáért

Gyenge világbajnokságot zárt a magyar női kézilabda-válogatott, még a csoportból sem sikerült továbbjutni a románok elleni vereség után, de a matek azért megmaradt nekünk, az eredmények kedvező alakulása esetén a tavalyi Európa-bajnoki 7. helyünk is olimpiai kvalifikációs tornát ért. A Japánban zajló olimpiai kvalifikációs női kézilabda-világbajnokságon Magyarország Romániával játszott ki-ki meccset a csoportból való továbbjutásért.