Letartóztattak egy nőket futtató férfit Miskolcon

.

Emberkereskedelem gyanúja miatt letartóztattak Miskolcon egy 45 esztendős férfit - írja a Police.hu.

A nyomozás szerint a miskolci férfi kapcsolatot tartott fenn több olyan nővel, akik külföldön prostitúciós munkát folytattak. Napi szinten beszámoltatta és tanácsokkal látta el őket, illetve magatartási szabályokat írt elő részükre. Megtiltotta például, hogy szórakozni járjanak vagy alkoholt fogyasszanak, illetve hogy külföldön pénzt költsenek.

A prostituáltak által hazahozott összeg nagy részét elvette tőlük, és részben ebből fedezte mindennapi életvitelét.

A nyomozók azt is megállapították, hogy több nőt is – kizsákmányolásuk céljából – toborzással próbált meg beszervezni, dániai prostitúciós munkát ajánlott nekik, miközben az egyikük még fiatalkorú volt. A férfi többmilliós haszonnal kecsegtető munkát kínált úgy, hogy a lányok utaztatását, elszállásolását ő megszervezi. Az üzlet elmaradása nem az elkövetőn múlt, a nők mondtak nemet neki a felkínált ajánlatra.

Hasonló bűncselekménnyel összefüggésben a férfi nem először került a hatóság látókörébe, egy szintén emberkereskedelemmel foglalkozó bűnszervezet tagjaként a rendőrök korábban már eljárás alá vonták.

A 45 éves férfit többrendbeli emberkereskedelem bűntett, valamint kitartottság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként, majd őrizetbe is vették.