Az Origo szerint mínusz 24 ember dolgozik az újpesti médiában

.

Az Origo nevezetű kormányzati agitprop portál szerző nélküli cikkében azzal vádolta az újpesti városvezetést, hogy a helyi médiától 50 embert is elbocsátottak. A probléma csupán az, hogy a helyi médiánál összesen 26 ember dolgozott, így ha igazak lettek volna az Origo állításai, akkor a tisztújítás után mínusz 24 ember dolgozott volna a IV. kerületi médiánál. Természetesen, ahogyan az lenni szokott az ötvenes éveket idéző portálnál, több más állítás sem fedte a valóságot. 

Az önkormányzat honlapján cáfolta az újpesti városvezetés az Origo nevű kormányzati hírportál állításait. A szerző nélküli cikkben azt állították, hogy a polgármester, Déri Tibor kirúgott 50 embert a helyi médiától. A valóság ezzel szemben az, hogy az újpesti médiánál 26 ember dolgozott korábban, így ha a portál értesülései igazak lennének, akkor igencsak foghíjas lenne a szerkesztőség a IV. kerületben. 

"Soha ne nyomd fullba a kretént"

Az Újpest.hu-n olvasható reagálásban olvasható, hogy a polgármester eleve nem rúghat ki senkit az újpesti médiától, mivel munkáltatói jogkört nem gyakorol, a képviselő-testület pedig szintén nem szólhat bele a helyi sajtó ügyeibe.

Az önkormányzati honlap hozzáteszi, hogy azt a hírt is cáfolja, amely szerint az újpesti SZTK új ügyvezetőjével, Ungár Klárával készült interjú „szinte eldugva” jelent meg. A valóság ezzel szemben az, hogy a beszélgetést olyan gondosan „eldugtuk”, hogy a 43.500 példányban megjelenő Újpesti Naplóban jelent meg a címlapon ajánlva, és megosztottuk az Újpest Média Facebook-oldalon is.