Áder hivatala közel 30 millióért vett elektromos luxusautót

.

Egy megközelítőleg 30 millió forintos elektromos luxus-Audit vett még karácsony előtt Áder János hivatala - írja a Blikk

A közbeszerzési adatbázisban fellelhető információk szerint a Köztársasági Elnöki Hivatal egy Audi e-tron Advanced 55 quattrót vásárolt nettó 22,4 millió forintért, ami áfával együtt nagyjából megegyezik a típus kicsit több mint 28 millió forintos induló árával.

A hivatal egy

„új gyártású, felső-közép kategóriás, protokollcélú, tisztán elektromos, összkerékmeghajtású, 5 ajtós, 5 személyes, fokozatmentes automata váltós, fekete metál személygépkocsira”

írt ki közbeszerzést. Ezt végül a Porsche Hungária nyert meg.

Áder János korábban egy hasonló árú Mercedes S 400 L 4Matic típusú autót használt. Ezzel leginkább az volt a baja, hogy akkor is égette a benzint, amikor a köztársasági várakozott. De a Köztársaság Elnöki Hivatal hozzáteszi:

„A gépjármű beszerzése során kiemelt szempont volt a teljes mértékű elektromos meghajtás, a konvojban való közlekedésre alkalmas műszaki paraméterek, valamint a protokolláris célra alkalmas megjelenés és felszereltség.”

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!

Friss

1
Az ellenzéki pártok méltán örülhetnek a sikernek, újabb visszaigazolásként értelmezve azt a 2022-es felállásra való tekintettel is. Elemzés.

Orbán Viktor: 1992

"Személyesen átélve az eltelt több mint két esztendő szinte minden politikai rezdülését, azt kell mondjam önöknek, hogy ennek az országnak a sorsát csak egy polgári középerőkből álló kormány tudja megnyugtatóan kézbe venni. Olyan polgári, liberális kormány, amelyet a felhalmozott feszültségek nem rettentenek vissza az állam további visszaszorításától, amely nem enged sem egy jobb-, sem egy baloldali, etatista gazdaságpolitika."

Orbán Viktor szerint térségünkben egyedül Magyarországon jelenthetnek komoly alternatívát a liberálisok a jelenlegi konzervatív kormányzattal szemben.

Orbán Viktor: 2020

"A liberális nem más, mint diplomás kommunista."