Gyöngyösi: a Néppárt politikusainak a Fidesszel való küzdelem egy romantikus kaland, csak sajnos mi nem egy bohózatot, hanem egy pszichothrillert nézünk

Gyöngyösi Márton

Közeledve a Valentin-naphoz új epizóddal jelentkezik az európai politikai élet egyik legnézettebb kabarésorozata, a lovagias Európai Néppárt (EPP) és a szeszélyes természetű Fidesz se veled se nélküled jellegű románcának könnyfakasztóan bohó története

- írja Gyöngyösi Márton Facebookon.

Sajtóinformációk szerint nem zárják ki a Fideszt a Néppártból, de maradnak felfüggesztve

Hétfőn adta át a néppárti három bölcs Donald Tusknak, az EPP elnökének a Fideszről szóló vizsgálati jelentésüket. A portfolio.hu vette észre a Frankfurter Allgemeine Zeitungon, hogy nem zárják ki a Fideszt, de maradnak felfüggesztve, amíg nyilvánosan nem változtatnak az irányvonalukon.

A Jobbik független EP-képviselője szerint

értjük mi, hogy az Európai Néppárt politikusainak, vagy éppen az olcsó magyar munkaerőre áhítozó német ipari lobbinak a szemében a Fidesszel való küzdelem egy romantikus kaland, csak sajnos mi Magyarországon nem egy könnyed bohózatot, hanem egy pszichothrillert nézünk.

Gyöngyösi ezután felsorolja az ügyeket, amikre a Néppárt "csak rosszallóan ingatja a fejét":

  • kampány közepén kiszabott gigabírság
  • egy egyetem elüldözése
  • uniós pénzek lenyúlása
  • színházak ellehetetlenítése
  • nemzetiségi uszítás
Brüsszeli lehetőség
Gyöngyösi Márton uniós témákban hirdetett pályázatot, a legjobbakat vendégül látja Brüsszelben.
Elsősorban a helyiek hangja szeretne lenni az Országgyűlésben a Dunaújváros és térsége időközi választásán bizalmat kapott Kálló Gergely. A Jobbik-frakció új tagja „vasakarattal” kíván küzdeni a korkedvezményes nyugdíj visszaállításáért, de szívügyében, az ifjúságpolitikában is fel fog szólalni.