A Karácsony-interjús riporternő a rákosmenti fideszes alpolgármester felesége

Mészáros Kata

Talán nem túlzás azt mondani, hogy a köztévé szerdai Karácsony Gergellyel készített interjúja napok óta téma a villamostól a kisboltig mindenhol. Az interjút jegyző köztévés riporternőről, Mészáros Katáról azóta már a fideszesek is leszedték a keresztvizet. Fürjes Balázs, a fővárosi fejlesztésekért felelős államtitkár egyenesen azt mondta, hogy

„jó, hogy nem a választás előtt készült az M1 Karácsony interjú – több ellenzéki, kevesebb fideszes polgármester és képviselő lenne, érthetően. Sokszor éri méltatlan támadás a köztévét, de ez a tegnapi vállalhatatlan volt.”

 

Karácsonyt behívták a köztévébe, meg is született az év interjúja

Karácsony Gergelyt megválasztása óta nem hívták a közmédiába, bár az MTVA szerint ez nem igaz, de tény, hogy most először készült interjú a Tarlós Istvánt váltó főpolgármesterrel az M1-en. Ebből aztán egy olyan zseniális beszélgetés lett, hogy nem csak az újságíró, de még a PR-szakokon is mutogatni fogják.

Mivel a riporternőt nem igazán lehetett eddig látni a képernyőn, a Magyar Narancs utánajárt, milyen út vezetett a minden médiaetikát nélkülöző biciklizős, szirénás mélyinterjúig. A portál kiderítette, hogy Mészáros Kata évekig volt a Rákosmente TV munkatársa, ahol bemondóként dolgozott a Rákosmenti Krónikában, valamint egy Kaleidoszkóp nevű kulturális műsort is vezetett. Utolsó műsorát 2016-ban készítette a helyi csatornánál, valószínűleg ekkor igazolhatott át a köztévéhez.

Korábbi munkahelye, a Rákosmente TV egyébként egy magánszemély tulajdonában áll, de az egyik fő finanszírozója a XVII. kerület önkormányzat, Rákosmente amit 2002 óta a Fidesz irányít.

Mint kiderült Mészáros igencsak közel állt a vezetéshez, hiszen a korábbi önkormányzati képviselő, ma pedig már alpolgármesterként tevékenykedő, helyi Fidelitas elnök, Füzesi Péter felesége.

Legalábbis a politikus elmúlt évekbeli vagyonnyilatkozatai ezt bizonyítják, amikben a riporter dr. Füzesiné Mészáros Kata néven a házastársaként szerepel. Noha a 2019-es nyilatkozatban Mészáros már nem volt feltüntetve, valamint a Füzesi politikusi oldalán 2014 óta szereplő képet, amin közösen láthatók a férfi péntekre eltávolította az oldalról, a hvg egy forrása úgy tudja a pár még továbbra is együtt van.

Az interjút hiába illette kritikával több kormánypárti politikus, sőt még a fideszes megmondóemberek is szekunder szégyenérzetről beszéltek az interjú kapcsán a Gumiszoba csütörtöki adásában, a Pitbullként emlegetett Németh Zsolt, az MTVA hírigazgatója állítólag még meg is dicsérte Mészárost az interjú után.

A hvg-nek egy szakember úgy fogalmazott, hogy

Annak, aki dolgozott már tévében, a felvétel alapján egyértelmű volt, hogy Mészáros Kata "fülére beszéltek", vagyis az interjú alatt kapott instrukciókat, akár kérdéseket. Ezért volt olyan monoton a hangja, mert ismételt valamit.