Mert megérdemlik: csak úgy dobálták a milliós jutalmakat az államtitkároknak karácsonykor

Orbán Viktor és Kovács Zoltán
Orbán Viktor és Kovács Zoltán
Szigetváry Zsolt/MTI

Bőkezűen jutalmazták államtitkáraikat a miniszterek karácsonykor, derül ki a Blikk cikkéből. A lap szerint több tucat politikai vezető kapott milliós jutalmat különféle jogcímeken.

A Miniszterelnöki Kabinetirodánál kéthavi illetményüket kapták meg pluszban az államtitkárok: Kovács Zoltán kommunikációs, Nagy János programirodát vezető államtitkár és Dömötör Csaba miniszterhelyettes előbb motivációs elismerésként, majd jutalomként kapott egy-egy havi fizetést ráadásként,

vagyis összesen 2,6 millió forintot kaptak.

A Miniszterelnöki Kormányirodán egyszeri 2 millió forintos jutalmat kapott Fónagy János és Juhász Edit.

Az Igazságügyi Minisztériumban miniszteri elismerő oklevél címen egyhavi miniszteri illetményt utaltak ki: az 1 millió 944 ezer forintos juttatást hárman érdemelték ki a négy politikai államtitkár közül, köztük Völner Pál fideszes képviselő – írják.

A Pénzügyminisztériumból csak egy államtitkárt jutalmaztak, Banai Péter Benőt, aki szintén egyhavi miniszteri fizetést kapott meg pluszban.

Palkovics László innovációs miniszter 1,3 millió forintot adott államtitkárainak.

Az Agrárminisztériumban összesen 1,15 millió forinttal díjazták a vezetőket, ami 850 ezer forint motivációs elismerésből és 300 ezer forint SZÉP-kártyából tevődik össze.

Az Ember Erőforrások Minisztériumában 1 millió forintot kaptak az államtitkárok, amiből 350 ezret a Széchenyi Pihenőkártyára utaltak nekik. Ebben az esetben a miniszter sem maradt ki a jóból, Kásler Miklós is milliós jutalmat kapott.