Továbbra is munkavédelmi alap felállítását sürgeti a Jobbik

Továbbra is munkavédelmi alap felállítását sürgeti a Jobbik

"Amikor azt javasoljuk, hogy legyen valamiféle házi karantén Magyarországon, és ebben legyenek minél többen részesek, azt is javasoljuk, hogy Magyarország kormánya védje meg az emberek munkáját, védje meg a munkabérét"

"Annak érekében, hogy el tudjuk kerülni a küszöbön álló egészségügyi és gazdasági katasztrófát, mindent meg kell tennünk, hogy lassítsuk a koronavírus terjedést. Ennek pedig egyetlen ismert eszköze van, még pedig az,

hogyha mindenki, akinek nincsen életbevágó fontos dolga, a következő napokban otthon marad"

- fogalmazott Stummer János, az Országgyűlés Nemzetbiztonsági bizottságának jobbikos elnöke a párt szerda délutáni online sajtótájékoztatóján.

A politikus azt mondta,

"ha nem vagyunk észnél, a járvány szörnyű következményeinek a levét mindannyian meg fogjuk inni."

Stummer szerint azok az előrelátók is, akik otthon maradtak, "és azok a felelőtlenek is, akik továbbra is legyintenek erre az egészre".

Hangsúlyozta, ez most mindannyiunk bőrére megy,

ezért a Jobbik arra kéri Magyarország lakosságát,

hogy akinek nincsen halaszthatatlan munkája, nem egészségügyi védőfelszerelésért, vagy alapvető élelmiszerért megy el otthonról, vagy épp azért, hogy egy rászoruló családtagján segítsen, az

maradjon otthon.  

"Magyarország kormányát pedig arra kérjük hogy váltson sebességet a haza biztonsága érdekében"

- szögezte le Stummer János. 

Lukács László György, a párt egészségügyi szakpolitikusa azt hangsúlyozta, amikor a Jobbik azt kéri az emberektől, hogy maradjanak otthon, hozzáteszi azt is, hogy meg kell védeni a munkahelyeiket, munkabérüket és bevételüket.

"Amikor azt javasoljuk, hogy legyen valamiféle házi karantén Magyarországon, és ebben legyenek minél többen részesek, azt is javasoljuk, hogy Magyarország kormánya védje meg az emberek munkáját, védje meg a munkabérét."

A Jobbik ezért továbbra is szektorsemleges munkavédelmi alap felállítását sürgeti, mert a vendéglátásban és a többi érintett területen dolgozók munkája egyaránt fontos. Lukács szerint meg kell védeni a családok házát, lakhatási jogát, így a meghirdetett hiteltörlesztési moratórium mellett szükség van számlatörlesztési moratóriumra is, ezzel is segítve a nehéz helyzetbe kerülő lakosságot.

A legfontosabb védelmi elemnek a hatósági ár bevezetését nevezte meg, ennek értelmében felső határt szabnának a higiéniai, létfenntartási eszközöknél.

Vissza kell szorítani a nyerészkedőket, az árdrágítókat!

 - fogalmazott a politikus.